Νέο “μπλακ αουτ” στη Σαντορίνη – Οργισμένοι οι κάτοικοι, ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα

 Νέο μπλακ αουτ βύθισε στο σκοτάδι τη Σαντορίνη στις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης
– Συνεχείς οι διακοπές ρεύματος, πρόβλημα και με το νερό
– Ήταν το δεύτερο γενικό μπλακ άουτ σε διάστημα 72 ωρών
– Μήνυση κατά της ΔΕΗ θα καταθέσει ο δήμαρχος του νησιού
– Σήμερα στη Σαντορίνη η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη 

Απόγνωση. Αυτό είναι το συναίσθημα κατοίκων, καταστηματαρχών και τουριστών στη Σαντορίνη που για ακόμη μια φορά βρέθηκε χωρίς ρεύμα τη χειρότερη στιγμή, την ώρα που το νησί είναι γεμάτο τουρίστες!

Για ακόμη μια φορά, η Σαντορίνη, ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, βυθίστηκε στο σκοτάδι στις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης και πλέον είναι έντονη η δυσαρέσκεια κατά της ΔΕΗ που δεν έχει ακόμη καταφέρει να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση μετά την έκρηξη στο σταθμό στο Μονολίθι.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου θα καταθέσει ο δήμαρχος Σαντορίνης

«Καταστρεφόμαστε οικονομικά» λένε οι κάτοικοι, που βλέπουν τα μαγαζιά τους αναγκαστικά κλειστά, τα προϊόντα τους να καταστρέφονται και να μη μπορούν να κάνουν τίποτα. Ούτε το πότε θα ανοίξουν ξανά τα μαγαζιά τους για να δουλέψουν δεν ξέρουν, αφού οι διακοπές ρεύματος είναι συνεχείς.

Το νέο μπλακ άουτ, το βράδυ της Πέμπτης, προκλήθηκε όταν έσκασε ένας πυκνωτής στο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος, γράφουν Τα Νέα.

Ο δήμαρχος του νησιού, Τάσος Ζώρζος ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα, κατήγγειλε ανατροπή του αρχικού προγραμματισμού της ΔΕΗ για την αποκατάσταση της βλάβης και ζήτησε από εκπρόσωπο της κυβέρνησης να βρεθεί στη Σαντορίνη. Προανήγγειλε δε πως θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

«Δεν με ενδιαφέρει ποιο ήταν το πρόβλημα αυτή τη φορά. Να κατέβει κάποιος υπουργός να συντονίσει την κατάσταση», δήλωσε ο δήμαρχος Σαντορίνης, προσθέτοντας πως το οχηματαγωγό Μελίνα, που μετέφερε από τη Ρόδο γεννήτριες ισχύος 5 μεγαβάτ, αναμενόταν να φθάσει στις 08:00 το πρωί της Πέμπτης.
Τελικά έφθασε στις 4.30 το απόγευμα, ενώ καθυστερημένη ήταν και η άφιξη του αρματαγωγού Χίος.

Σύσκεψη υπό την Όλγα Κεφαλογιάννη

Τα συνεχόμενα μπλακ άουτ προκαλούν οργή σε κατοίκους και καταστηματάρχες και προκαλούν ισχυρό πλήγμα στον τουρισμό του νησιού και γι’ αυτό σήμερα μεταβαίνει στη Σαντορίνη η υπουργός Πολιτισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όπως γράφει το neasantorinis.gr, η υπουργός θα μετάσχει σε σύσκεψη που θα γίνει στο Δήμο για το πως αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση του νησιού και τις αρνητικές επιπτώσεις.

Πηγή: NewIt.gr