Η Ουάσιγκτον θα υποστηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, δηλώνει ο αρχισυντάκτης του “Mediterranean Quarterly”

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς «πέτυχε όλους τους στόχους του», κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον και ο Πρόεδρος Ομπάμα θα υποστηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, δήλωσε ο αρχισυντάκτης του αμερικανικού περιοδικού «Mediterranean Quarterly» Κωνσταντίνος Παγίδας, σε συνέντευξή του στην Ελληνική Υπηρεσία της «Φωνής τηςΑμερικής».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παγίδας ανέφερε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ενίσχυσε τη θέση της κυβέρνησής του, απέσπασε στήριξη για μια αναπτυξιακή προσέγγιση στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από τις ΗΠΑ και παρουσίασε την Ελλάδα σαν σταθεροποιητικό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή.

«Η Ουάσιγκτον θα υποστηρίξει σθεναρά την κυβέρνηση Σαμαρά, γιατί υπάρχουν αμφιβολίες για τις εναλλακτικές λύσεις, ή γιατί υπάρχουν ανησυχίες για τις αξίες των άλλων», τόνισε ο κ. Παγίδας.

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι μία από τις «φράσεις κλειδί» στις δηλώσεις του Αμερικανού ηγέτη, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον κ. Σαμαρά, ήταν «το μεγάλο ταλέντο του Ελληνικού λαού».

Σύμφωνα με τον κ. Παγίδα, «εμείς, εδώ στις ΗΠΑ, ξέρουμε ότι η Ελλάδα διαθέτει υψηλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό» και «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ήρθε εδώ και κατάφερε να πείσει πολλούς ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για επενδύσεις και ότι διαθέτει εργατικό δυναμικό με υψηλή μόρφωση και εξειδίκευση και αυτό αντικατοπτρίστηκε στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου».

NewsIt.gr