Και όμως! Οι φωτογραφίες αυτές έχουν τραβηχτεί από «smartphone»

Δείτε τα αποτελέσματα του 7ου ετήσιου διαγωνισμού φωτογραφίας με κινητό iPhone

Στη δημοσιότητα δόθηκαν την περασμένη Τετάρτη τα αποτελέσματα του 7ου ετήσιου διαγωνισμού φωτογραφίας με κινητό iPhone. Και φέτος, όπως και πέρυσι, τα πρώτα βραβεία ανά κατηγορία είναι εντυπωσιακά.

Οι φωτογραφίες είναι τόσο επαγγελματικές, που πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι έχουν ληφθεί από ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο και όχι από μια επαγγελματική μηχανή.

Τα έργα των νικητών περιλαμβάνουν από εκπληκτικά πορτρέτα ζώων μέχρι ρομαντικές λήψεις με χαμηλό φωτισμό και μοναδικά τοπία. Με τέλεια ισορροπημένο φως και απίστευτα φωτογραφικά κλικ, αυτές οι φωτογραφίες δύσκολα μοιάζουν σα να τις τράβηξε κανείς με τον μικροσκοπικό φακό που βρίσκεται στο πίσω μέρος του iPhone.

Βέβαια, σημειώνεται πως η επεξεργασία των φωτογραφιών ήταν κάτι που επέτρεπε ο διαγωνισμός, όπως είναι η χρήση φίλτρων από το Instagram ή άλλη εφαρμογή. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι στις φωτογραφίες που ακολουθούν οι «νικητές φωτογράφοι» πείραξαν θεαματικά τις φωτογραφίες τους.

Για όσους, τέλος, ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον 8ο διαγωνισμό φωτογραφίας με κινητό iPhone, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 31 Μαρτίου του 2014 και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα «ippawards.com» για περισσότερες πληροφορίες.

Δείτε τους νικητές ανά κατηγορία:

protothema.gr