Τα διπλάσια ξοδεύουν οι Τουρκοκύπριοι σε σχέση με τους Ελληνοκύπριους

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας JCC Payments, που διαχειρίζεται τις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες

Διπλάσια ποσά ξοδεύουν οι Τουρκοκύπριοι στις ελεύθερες περιοχές με πιστωτικές κάρτες από αυτά που ξοδεύουν οι Ελληνοκύπριοι στα κατεχόμενα και τη Τουρκία.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας JCC Payments, που διαχειρίζεται τις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, οι Ελληνοκύπριοι ξόδεψαν 5,4 εκατ. ευρώ στα κατεχόμενα και την Τουρκία με πιστωτικές κάρτες το πρώτο επτάμηνο του 2013.

Οι Ελληνοκύπριοι με βάση τα ίδια στοιχεία, δαπανούν περισσότερα χρήματα στα κατεχόμενα και την Τουρκία για ξενοδοχεία (1,6 εκατ.), αερογραμμές (1,6 εκατ.), άλλα είδη λιανεμπορίου (560,4 χιλ.) και διασκέδαση (510 χιλ.).Μόνο τον Ιούλιο οι Ελληνοκύπριοι ξόδεψαν περίπου μισό εκ. ευρώ με κάρτες στα κατεχόμενα και ακόμα μισό εκ. στη Τουρκία.

Όσον αφορά στους Τουρκοκύπριους, η αξία της χρήσης των καρτών στις ελεύθερες περιοχές έφθασε τα 10,5 εκ. τους πρώτους επτά μήνες του 2013. Οι Τουρκοκύπριοι δαπανούν περισσότερα χρήματα στην ελεύθερη Κύπρο σε super market (2,2 εκατ.), για είδη ένδυσης (1,8 εκ.), άλλα είδη λιανεμπορίου (1,6 εκατ.) και σε οικιακές συσκευές (1,5 εκατ.). Τον Ιούλιο  του 2013 ξόδεψαν 1,6 εκατ. στις ελεύθερες περιοχές.

protothema.gr