Αλβανικές προκλήσεις χωρίς τέλος στην Πρεμετή! – Έχτισαν πόρτες και παράθυρα της εκκλησίας

 

Απίστευτες σκηνές  και ανείπωτη βαρβαρότητα και σήμερα στην ορθόδοξη εκκλησία της Πρεμετής στην Αλβανία. Τα ξημερώματα άνδρες της ιδιωτικής αστυνομίας “Aulona”, από κοινού με υπαλλήλους του Δήμου Πρεμετής, κατέλαβαν εκ νέου του κτίριο της εκκλησίας, όπου από χθες το απόγευμα δεν υπήρχε παρουσία ιερέα ή πιστών.  Οι υπάλληλοι του Δήμου, υπό το πρόσχημα ότι δήθεν καθάρισαν τους χώρους, αφαίρεσαν εκ νέου ιερά σκεύη, που είχαν επανατοποθετήσει χθες ιερείς και πιστοί, ενώ “έχτισαν” πόρτες και παράθυρα για να εμποδίσουν τυχόν νέα προσπάθεια εισόδου των πιστών στον χώρο.

Αλβανικό ΥΠΕΞ: Την ευθύνη για τα γεγονότα φέρουν ιερείς και πιστοί

Σαν να μην έφθανε η βαρβαρότητα των Αλβανών”αστυνομικών”, το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μία σκληρή ανακοίνωση για τα βίαια γεγονότα. Από τη μια καλεί όσους συμμετέχουν στα επεισόδια να δείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση (παραδεχόμενο, έτσι, ότι πράγματι έγινα πράξεις βανδαλισμού εκ μέρους των Αλβανών) και, από την άλλη, προσπαθεί να τα υποβαθμίσει και να ρίξει ευθύνες αποκλειστικά σε πιστούς και ιερείς.

Λέει για τα βίαια γεγονότα στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην Πρεμετή, αλλά και την επίθεση με πέτρες κατά του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας, στο Αργυρόκαστρο, αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών:

“Τα επίσημα στοιχεία μιλούν για διαφορετικές καταστάσεις” και ότι “στο Γενικό Προξενείο του Αργυροκάστρου βρέθηκε μια σχετικά μικρή(!) πέτρα, η οποία – κατά τις προκαταρκτικές έρευνες – μπορεί να πετάχτηκε τυχαία από τους τροχούς κάποιου διερχόμενου οχήματος”.

Για τα δε επεισόδια στην εκκλησία, στην Πρεμετή, η ανακοίνωση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα όσα συνέβησαν χθες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι φέρουν ευθύνες οι ιερείς και οι πιστοί, οι οποίοι “έσπασαν τον κλοιό της ιδιωτικής αστυνομίας, αφαίρεσαν τα προστατευτικά υλικά και μπήκαν στο κτίριο”.

Πάντως, για τους χθεσινούς τραυματισμούς, σημειώνεται ότι, όντως, δύο τραυματίες παρουσιάστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, αλλά, όπως υποστηρίζεται, δεν δέχτηκαν να καταθέσουν στα αρμόδια όργανα.

Το Ελληνικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του τονίζει: «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε απερίφραστα τις δύο σημερινές επιθέσεις, οι οποίες προκαλούν ερωτηματικά ως προς την ετοιμότητα και την βούληση των αρμοδίων Αλβανικών Αρχών να επιβάλουν την τάξη και να προστατεύσουν τα κτήρια των Διπλωματικών και Προξενικών μας Αρχών.

»Αναμένουμε την άμεση σύλληψη των υπαιτίων από τις Αλβανικές Αρχές, οι οποίες οφείλουν να θέσουν πάραυτα ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη αυτή κατάσταση που θέλουμε να ελπίζουμε ότι έχει διαμορφωθεί ερήμην της Αλβανικής Κυβέρνησης».

Ο πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα εκλήθη άμεσα στο υπουργείο Εξωτερικών για να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας.

http://www.youtube.com/watch?v=W96oOeLdsls

Πως ξεκίνησαν όλα

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός στην Βόρειο Ήπειρο. Δημοτικοί υπάλληλοι με το πρόσχημα της είσπραξης παλαιών χρεών της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας, άδειασαν κυριολεκτικά έναν ολόκληρο Ναό στην Πρεμέτη.
Οι εικόνες ήταν πραγματικά ανατριχιαστικές αφού έδειχναν ανθρώπους να αδειάζουν τον Ναό από ιερά σκεύη, εικόνες προσκυνητάρια και κάθε τι το οποίο μπορούσαν να πάρουν και να τα φορτώνουν σε ένα φορτηγό.
Οι ιερόσυλοι που προφανώς βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασαν να χτυπήσουν έναν ιερέα και έναν διάκονο.

Πηγή: NewsIt.gr