Αίγυπτος: Συνέλαβε τον ηγέτη των Αδερφών Μουσουλμάνων ο στρατός

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τον επικεφαλής ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη. Ο Μοχάμεντ Μπαντί ανώτατος καθοδηγητής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, συνελήφθη τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη στο Κάιρο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα ανώτερο στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας.
Αίγυπτος: Συνέλαβε τον ηγέτη των Αδερφών Μουσουλμάνων ο στρατός
Ο επικεφαλής καθοδηγητής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συνελήφθη μαζί με έναν ακόμη ανώτερο ηγέτη του κινήματος σε ένα διαμέρισμα κοντά στην περιοχή αλ- Ραμπαά Αντίγια τον τόπο όπου την Τετάρτη, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 280 υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι που ανατράπηκε από τον στρατό στις 3 Ιουλίου.
Τόσο η δημόσια τηλεόραση όσο και ιδιωτικά δίκτυα που υποστηρίζουν σχεδόν ομόφωνα το στρατιωτικό πραξικόπημα, που ανέτρεψε τον πρόεδρο Μόρσι, έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες του 70χρονου Μπαντί να κάθεται σε ένα γραφείο, με ένα παραδοσιακό μακρύ λευκό χιτώνα, ενώ η ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης έδειξε φωτογραφίες του ισλαμιστή ηγέτη σε μια κλούβα της αστυνομίας.
Αιγυπτιακό δικαστήριο διέταξε τη σύλληψή του, καθώς κατηγορείται για «υποκίνηση σε βία». Ο γιος του Μπαντί σκοτώθηκε την Παρασκευή, αλλά ο ηγέτης της συντηρητικής ισλαμικής ομάδα, που ιδρύθηκε το 1929, δεν παρέστη στην κηδεία.
Ενταση κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ
Συγκρούσεις ξέσπασαν χθες το βράδυ ανάμεσα σε ενόπλους και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας στο Σινά, στην Αίγυπτο, μετά την ρίψη ρουκέτας στα κεντρικά γραφεία των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού στην περιοχή αυτή, δήλωσε πηγή της αιγυπτιακής ασφάλειας και αυτόπτες μάρτυρες.
Οι ένοπλοι επιτέθηκαν επίσης σε ένα αστυνομικό τμήμα και σε μια φυλακή στην πόλη Αλ Αρίς.
ΕΤΗΝΟΣ

Αναρτήθηκε από στις