Η Αστυνομία ζητάει την βοήθεια των πολιτών για τη ληστεία στο Βελεστίνο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η πολυσυζητημένη ληστεία έγινε στις 14 Αυγούστου, στο Βελεστίνο. Τότε, πέντε άγνωστοι δράστες πήγαν στο τραπεζικό υποκατάστημα, όπου οι τέσσερις από αυτούς μπήκαν μέσα και με την απειλή όπλων (πιστολιών), αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 317.420 ευρώ.

Ο πέμπτος δράστης, ο οποίος είχε το ρόλο του «τσιλιαδόρου», τους ανέμενε εξωτερικά του υποκαταστήματος και με  κλεμμένο αυτοκίνητο, διέφυγαν όλοι μαζί μετά τη ληστεία. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο και ολοσχερώς καμένο λίγη ώρα αργότερα στη θέση «Άγιος Μηνάς» Δ.Δ. του χωριού Χλόης Βελεστίνου.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες - ΦΩΤΟ από το mousikovagoni.com
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες – ΦΩΤΟ από το mousikovagoni.com

Οκτώ μέρες μετά τη ληστεία έρχεται στο φως το βίντεο ντοκουμέντο από τις κάμερες ασφαλείας. Σε αυτό βλέπουμε αρχικά τους δράστες να μπαίνουν από την είσοδο, ο ένας μετά τον άλλο. Στο 02.22 του βίντεο, ένας από τους ληστές που βρισκόταν πίσω από πολίτη βγάζει όπλο και ακινητοποιεί τον ταμία…

ΦΩΤΟ από ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ από ΕΛ.ΑΣ.

Η ληστεία έχει μπει στην τελική ευθεία. Οι συνεργοί του με γρήγορες κινήσεις βάζουν τα χρήματα σε σακίδια μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πολιτών που κάθονταν στις καρέκλες της τράπεζας…

ΦΩΤΟ από ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ από ΕΛ.ΑΣ.

 

 

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία, οι τέσσερις ληστές που μπήκαν μέσα στην τράπεζα, μίλησαν με τον απλό κόσμο που ήταν μέσα εκείνη την ώρα. Μάλιστα, σε έναν πολίτη που είχε πάει στην τράπεζα για να καταθέσει 10.000 ευρώ, οι ληστές φέρονται να είπαν: “Μη φοβάσαι, δεν τα παίρνουμε απο τους πολίτες αλλά απο τις τράπεζες”.

Στο τέλος του βίντεο βλέπουμε τους δράστες να βγαίνουν με τα 317.000€ από την κεντρική είσοδο της τράπεζας…

Δείτε τα πρόσωπα των ληστών που εμφανίζονται στο βίντεο μετά από επεξεργασία…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSIΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η αστυνομία ζητάει τη βοήθεια των πολιτών

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομίας, απευθυνει έκκληση σε όσους πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό με το περιεχόμενο του βιντεοληπτικού υλικού και τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη ληστεία, να επικοινωνούν με τις παρακάτω υπηρεσίες:

1. Στον τ/φ αριθμό 24210 76957 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου
2. Στον τ/φ αριθμό 210 6411 111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής
3. Στους τ/φ αριθμούς 170, 1014, 1964 (και στο email ctu@hellenicpolice.gr) της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

”Βλέπουν” τρομοκράτες πίσω από την ληστεία

Όπως “δείχνουν” μέχρι τώρα τα στοιχεία, η χθεσινή ληστεία σε τράπεζα, στο Βελεστίνο, δεν έγινε από… απλούς ληστες.
Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. τη ληστεία οργάνωσαν μέλη της νέας γενιά της “Συνωμοσίας” του… Φοίνικα. Τόσο ο σχεδιασμός, όσο και η εκτέλεση της ληστείας “μυρίζει” έντονα τρομοκρατία.