Σαμαράς: Αδιαπραγμάτευτη η προστασία της πρώτης κατοικίας των κοινωνικά αδύναμων

Την πρόθεση να προστατευτούν πλήρως οι οικονομικά αδύναμοι από την άρση των πλειστηριασμών χωρίς όμως να δώσουν λεπτομέρειες για το νομοθετικό πλαίσιο εξέφρασαν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι από τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν στις κοινοβουλευτικές ομάδες τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ και να αποφευχθεί τυχόν πολιτικό ατύχημα.

«Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ’ αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως. Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα» δήλωσε ο πρωθυπουργός για το θέμα.

Πρόσθεσε δε ότι «η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου ο οποίος σε γραπτή του ανακοίνωση τόνισε πως «η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη» και πρόσθεσε πως «τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.  Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να  έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσήλθε στη σύσκεψη έτοιμος να θέσεις τις κόκκινες γραμμές του κόμματός του οι οποίες φαίνεται να συνέπεσαν με αυτές του Πρωθυπουργού. Ο κ. Σαμαράς εξάλλου στην προχθεσινή κυβερνητική σύσκεψη είχε δηλώσει πως το θέμα θα το χειριστεί ο ίδιος προσωπικά βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια αλλά και τις έντονες αντιδράσεις εκ μέρους βουλευτών που έκαναν λόγω ακόμα και για «κοινωνική εξέγερση» ενώ προειδοποιούσαν πως η άρση της αναστολή των πλειστηριασμών δεν  θα περνούσε από τη Βουλή.

Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν και οι αρμόδιοι για το θέμα υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

newpost.gr