Η Huffington Post σταματά τα “τρολ”

Αφορμή μας δίνει η είδηση πως η Huffington Post αποφάσισε να σταματήσει την ανάρτηση ανώνυμων σχολίων σε άρθρα και κείμενα που δημοσιεύει.

Ο ειδησεογραφικός κολοσσός, που μετράει περισσότερα από 260 εκατομμύρια σχόλια στην ιστορία του, μέσω της δημιουργού του, της Αριάννα Χάφινγκτον, ανακοίνωσε ότι «τα «τρολ» έχουν αρχίσει να γίνονται ολοένα πιο επιθετικά και άσχημα. Υπάρχουν ακόμα και ευθείες απειλές κατά της ζωής». Οι αλλαγές στα σχόλια θα εφαρμοστούν στα μέσα του Σεπτέμβρη όπως ανακοίνωσε η 28η πιο δυνατή γυναίκα στο πλανήτη σύμφωνα με το Forbs. «Η ελευθερία του λόγου, δίνεται σε εκείνους που δεν διστάζουν να υποστηρίξουν επώνυμα αυτά που λένε και δεν κρύβονται πίσω από ανωνυμία», είπε η γυναίκα που άλωσε το διαδίκτυο και σε μεγάλο μέρος του έδωσε τα χαρακτηριστικά της επικοινωνίας που έχει σήμερα.

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΑΝΝΑ ΧΑΦΙΓΚΤΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ

Γεννημένη στην Αθήνα το 1950, με οικονομικές σπουδές στο Κέμπριτζ και θητεία στο BBC, η Αριάννα Στασινοπούλου έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1980, όπου επιδόθηκε στη συγγραφή βιογραφιών, οι οποίες, αν και συνοδεύτηκαν από επιθέσεις για λογοκλοπή, γνώρισαν εμπορική επιτυχία. Συντηρητικών αντιλήψεων, παντρεύτηκε τον εκατομμυριούχο και μετέπειτα βουλευτή των Ρεπουμπλικανών Μάικλ Χάφινγκτον. Ο γάμος τους δεν ευτύχισε, λόγω των αμφισεξουαλικών διαθέσεων του συντηρητικού βουλευτή άφησε όμως, πίσω του στην Αριάννα μεγάλη περιουσία και ισχυρές διασυνδέσεις, πλεονεκτήματα τα οποία της επέτρεψαν να κάνει σταδιοδρομία στον χώρο των διαδικτυακών μέσων.

Επιχειρηματικό δαιμόνιο, η Αριάννα Χάφινγκτον δεν διακρίνεται για την πολιτική της συνέπεια. Οπαδός του Ρόναλντ Ρέιγκαν τη δεκαετία του ’80 και σύμβουλος του ηγέτη των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νιουτ Γκρίνγκριτς, τη δεκαετία του ’90, άλλαξε στρατόπεδο στις προεδρικές εκλογές του 2004, υποστηρίζοντας τον Δημοκρατικό Τζον Κέρι. Και μπορεί μεν ο Κέρι να ατύχησε στις εκλογές, αλλά η Χάφινγκτον, που οσφραινόταν τη μεταστροφή του κλίματος εναντίον του Μπους, δικαιώθηκε στην επιλογή της να δημιουργήσει την επόμενη χρονιά το Huffington Post, με ανοιχτά φιλελεύθερη – Δημοκρατική γραμμή, σε μετωπική ρήξη με το συντηρητικό Drudge Report.

Η μαχητική καμπάνια του Huffington Post εναντίον του πολέμου στο Ιράκ και όλων των υποστηρικτών του, ακόμη και της ναυαρχίδας του «Δημοκρατικού» Τύπου, των NewYork Times, του χάρισε την αίγλη της εναλλακτικής πηγής ενημέρωσης και εκτόξευσε στα ύψη το αναγνωστικό του κοινό.

newpost.gr