Το Ιράν προειδοποιεί την Ουάσινγκτον / «Σφαγή με χημικά όπλα στη Συρία»

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι Σύροι αντάρτες έκαναν χρήση χημικών όπλων και προειδοποίησε τις ΗΠΑ ενάντια σε οιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση.

1078796«Μάς ανησυχούν ιδιαίτερα οι πληροφορίες που αφορούν τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία και καταδικάζουμε απερίφραστα τη χρήση τέτοιων όπλων. Υπάρχουν στοιχεία ότι οι τρομοκρατικές ομάδες προέβησαν σ΄ αυτήν την ενέργεια» δήλωσε ο Αμπάς Αραγκτσί, εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας.
«Δεν υπάρχει διεθνής απόφαση για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Προειδοποιούμε ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια ή δήλωση που θα δημιουργούσε μεγαλύτερη ένταση στην περιοχή. Ελπίζω ότι οι υπεύθυνοι στο Λευκό Οίκο θα επιδείξουν αρκετή σωφροσύνη και ότι δε θα εμπλακούν σε μια τέτοια επικίνδυνη κατάσταση» πρόσθεσε ο ιρανός αξιωματούχος.

«Οι προκλητικές δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων ή η αποστολή πολεμικού πλοίου σε καμία περίπτωση δε θα βοηθούσε στη λύση του προβλήματος» τόνισε και πρόσθεσε ότι «το Ιράν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η κρίση στη Συρία δε θα επιλυθεί με στρατιωτικά, αλλά μόνο με ειρηνικά μέσα και με διάλογο».

————————————————————————————————————

1078786
«Όλα δείχνουν ότι το συριακό καθεστώς πραγματοποίησε επίθεση με χημικά όπλα αυτήν την εβδομάδα κοντά στη Δαμασκό» δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος επισκέπτεται τη Ραμάλα.

«Όλες οι πληροφορίες που διαθέτουμε συνηγορούν στο ότι διεπράχθη μια σφαγή με χημικά όπλα κοντά στη Δαμασκό για την οποία ευθύνεται το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ» τόνισε ο Φαμπιούς μετά τις συνομιλίες του με τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό Ραμί Χαμντάλα.

«Η επίθεση ήταν τέτοιας βαρύτητας που απαιτεί μια ισχυρή αντίδραση» υπογράμμισε ο Φαμπιούς.

«Ζητούμε οι επιθεωρητές του ΟΗΕ που βρίσκονται στη Συρία να μπορέσουν να μεταβούν πολύ σύντομα στον τόπο της επίθεσης και να πραγματοποιήσουν τους απαραίτητους ελέγχους. Εάν το συριακό καθεστώς δεν έχει τίποτα να κρύψει, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνει αμέσως» τόνισε ο γάλλος υπουργός.

Πηγή: Zougla.gr