Με σοβαρή απάντηση προειδοποιούν τη Δαμασκό ΗΠΑ και Βρετανία

Προειδοποίηση ότι η επιβεβαίωση της χρήσης χημικών όπλων θα οδηγήσει σε «σοβαρή απάντηση» απεύθυναν προς τη Δαμασκό ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το Σάββατο.

Σύμφωνα με τη συριακή αντιπολίτευση, από 500 ώς και περισσότεροι από 1.000 άμαχοι σκοτώθηκαν αυτή την εβδομάδα από χρήση χημικών από τις φυλοκυβερνητικές δυνάμεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η εικαζόμενη χρήση χημικών όπλων στη Συρία την Τετάρτη είναι ένα γεγονός που εγείρει σοβαρές ανησυχίες.

Ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να διερευνούν αν τέτοια όπλα όντως χρησιμοποιήθηκαν, αλλά υπογράμμισε ότι αν οι πληροφορίες επαληθευτούν θα «απαιτηθεί η προσοχή της Αμερικής».

Από την πλευρά του,
 το Ιράν προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην παραβιάσουν την “κόκκινη γραμμή” στη Συρία, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα είχε “σοβαρές συνέπειες”, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS.

“Η Αμερική γνωρίζει το όριο της κόκκινης γραμμής του συριακού μετώπου και οποιαδήποτε παραβίαση της κόκκινης γραμμής της Συρίας θα έχει σοβαρές συνέπειες για το Λευκό Οίκο”, δήλωσε ο Μασούντ Τζαζαγερί, υπαρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, αντιδρώντας σε δηλώσεις δυτικών αξιωματούχων αναφορικά με την πιθανότητα μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, σύμφωνα πάντα με το FARS.

Παράλληλα, ο κύριος σύμμαχος της Συρίας, η Ρωσία, υποστήριξε ότι υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι αντάρτες της Συρίας ήταν πίσω από την επίθεση.

Στρατιωτική επέμβαση θα ενίσχυε την Αλ Κάιντα δήλωσε στο μεταξύ στην Deutsche Welle o γερμανός αναλυτής Γκίντερ Μάγερ.

Πηγή: http://www.skai.gr