Συρία: Ελεύθεροι σκοπευτές επιτέθηκαν στους ελεγκτές του ΟΗΕ

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα απειλεί με πόλεμο τη Συρία, οι ειδικοί του ΟΗΕ που θα έκαναν ελέγχους για την επίθεση με χημικά που σόκαρε τον κόσμο, δέχτηκαν πυρά ελεύθερων σκοπευτών.

Την επίθεση επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

«Το πρώτο όχημα της Ομάδας Έρευνας Χημικών Όπλων έγινε εκ προθέσεως στόχος πολλαπλών πυροβολισμών από άγνωστους ελεύθερους σκοπευτές στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι το αυτοκίνητο αυτό δεν λειτουργεί πλέον.

Ο ΟΗΕ «υποσχέθηκε» πως η έρευνα στη Δαμασκό, όπου η επίθεση με χημικά την περασμένη εβδομάδα κόστισε τη ζωή σε σχεδόν 2.000 ανθρώπους, ανάμεσα τους εκατοντάδες παιδιά, θα συνεχιστεί μόλις αντικατασταθεί το αυτοκίνητο που δέχτηκε τα πυρά.

Ένα από τα αυτοκίνητα των απεσταλμένων του Οργανισμού δέχτηκε «πολλές φορές» πυρά από ελεύθερους σκοπευτές. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Συριακά ΜΜΕ που πρόσκεινται στην κυβέρνηση Άσαντ κατηγόρησαν τους «τρομοκράτες» για την επίθεση.

Παράλληλα, ένα στέλεχος των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει «όλα τα σενάρια», τη στιγμή κατά την οποία οι δυτικές δυνάμεις εξετάζουν το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης μετά τις καταγγελίες για επίθεση με χημικά όπλα κοντά στην Δαμασκό.

«Οι δυτικές απειλές περί πλήγματος εναντίον της Συρίας εντάσσονται στο πλαίσιο των ψυχολογικών και πολιτικών πιέσεων οι οποίες ασκούνται στη Συρία, αλλά σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα σενάρια», δήλωσε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

NewsIt.gr