Ολοκλήρωσε την απολογία του ο Άκης- Αρνήθηκε τα πάντα

Σε «εκρηκτικό» κλίμα ολοκλήρωσε την απολογία του ο Άκης Τσοχατζόπουλος αφού ήρθε σε αντιπαράθεση με τους δικηγόρους του Δημοσίου, μετά από το «βομβαρδισμό» ερωτήσεων που του έκαναν.

Σε ερώτηση της δικηγόρου Ουρανίας Μενδρινού για τις χειρόγραφες σημειώσεις που είχαν κατασχεθεί από το γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο πρώην υπουργός ξέσπασε, ισχυριζόμενος ότι μεγάλο μέρος των σημειώσεων είναι πλαστές και φώναξε πως «θα απευθυνθώ εγώ στα αφεντικά σας», απευθυνόμενος στους δικηγόρους του Δημοσίου. «Είστε εκπρόσωποι του κράτους εδώ πέρα. Είναι ντροπή αυτά που λέτε» σημειώσε.

Για μια ακόμη φορά ο κ. Τσοχατζόπουλος επέμεινε πως είναι θύμα πολιτικής σκευωρίας, αρνήθηκε να σχολιάσει όσα υποστήριξαν εναντίον του πολλοί συγκατηγορούμενοί του, λέγοντας πως «δεν με αγγίζουν τα κουτσομπολιά», ενώ σε ό,τι αφορά τις σημειώσεις του επικαλέστηκε το νόμο περί προσωπικών δεδομένων.

Στη θέση του απολογούμενου βρέθηκε σήμερα και ο αδερφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος επιχειρούσε επισκευαστικές εργασίες στο ακίνητο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου και κατηγορείται και αυτός για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο κ. Σταμάτης υποστήριξε πως είναι αθώος: «Δεν είχα κανένα λόγο να αμφισβητήσω τον κ. Τσοχατζόπουλο, ένα πρόσωπο που το είχε αγκαλιάσει όλη η Ελλάδα. Με κάλεσαν για να τους βοηθήσω, επιβλέποντας τις επισκευές στο σπίτι τους. Και πλήρωνα με λεφτά του Άκη Τσοχατζόπουλου και για λογαριασμό του. Άλλωστε άμα η αδερφή μου γνώριζε για παράνομη προέλευση προφανώς θα με προστάτευε».

Ακόμη, απολογήθηκαν σήμερα τρεις κατηγορούμενοι ακόμα. Αρχικά οι κύριοι Οράτιος Μελάς και Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ιδιοκτήτες της εταιρείας Μορέλια, η οποία φέρεται να διοχέτευσε μεγάλα χρηματικά ποσά που προέρχονται από μαύρο χρήμα. Αμφότεροι υποστήριξαν πως λειτουργούσαν κατ’ εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Νίκου Ζήγρα ενώ τόνισαν πως ο εξάδελφος του πρώην υπουργού τους ζήτησε συγγνώμη που τους ενέπλεξε.

Τελευταίος απολογήθηκε ο Παναγιώτης Ζαχαριάδης, έμπορος ξυλείας, ο οποίος είχε οριστεί με πληρεξούσιο έγγραφο από την εταιρεία Torcasso για να αγοράσει από τον επιχειρηματία Μπάμπη Βωβό ένα ακίνητο επί της οδού Κηφισίας, η οποία αγοραπωλησία φέρεται να έγινε με σκοπό τη συγκάλυψη βρώμικου χρήματος, που προήλθε από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί και αύριο οπότε και αναμένεται να απολογηθεί ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος, ενώ ο Νίκος Ζήγρας ζήτησε το λόγο προκειμένου να φέρει καινούρια στοιχεία κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει αύριο με την αρχή της διαδικασίας.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr