24 χρόνια στον ομογενή από την Αυστραλία που σκότωσε ιερόδουλη

«Αμετανόητο» χαρακτήρισε ο δικαστής Φίλιπ Πριστ, τον ομογενή, Στηβ Κωνσταντίνου, που βρέθηκε ένοχος από δικαστήριο της Μελβούρνης για το φόνο της 65χρονης ιερόδουλης, Τζάσι Μάρτιν, γνωστής ως “Jazzy O”.
Ο 49χρονος Κωνσταντίνου καταδικάστηκε σε 24 χρόνια κάθειρξη με την υποχρέωση να μείνει στη φυλακή τουλάχιστον 20 χρόνια πριν έχει το δικαίωμα να υποβάλει έφεση πρόωρης αποφυλάκισης.

Ο δικαστής Πριστ είπε ότι ο Κωνσταντίνου δεν έδειξε καμιά μεταμέλεια για το φρικτό του έγκλημα και είπε πολλά ψέματα ελπίζοντας ότι «θα θολώσει τα νερά» επειδή το θέμα ήταν αναμεμιγμένο στην πορνεία.

«Το θέμα, όμως, δεν είναι αυτό. Το θύμα ήταν ανθρώπινο ον, μάνα, γιαγιά και με πολλούς φίλους. Κανείς δεν είπε κακιά κουβέντα γι’ αυτήν και κανείς δεν είχε το δικαίωμα να της στερήσει τη ζωή» είπε ο δικαστής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κωνσταντίνου, που ήταν εθισμένος στον τζόγο, αφού στραγγάλισε το θύμα, της αφαίρεσε κόσμημα το οποίο πούλησε σε ενεχυροδανειστήριο, τύλιξε το κορμί της σε ένα σεντόνι και το πέταξε σε θαμνώδη περιοχή του Πορτ Μέλμπουρν.
«Δεν μπορώ να πιστέψω πώς αφού την έπνιξες, αμέσως την λήστεψες κιόλας» του είπε ο δικαστής.

Σύμφωνα, επίσης, με το κατηγορητήριο ο Κωνσταντίνου, 49 ετών, σκότωσε την 65χρονη Μάρτιν, όταν αυτή πήγε να του ζητήσει $13,000 που του είχε δώσει δανεικά και αυτός δεν μπορούσε να της τα επιστρέψει.

Ο ίδιος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι είναι αθώος και ότι το θύμα «αυτοστραγγαλίστηκε» κατά την διάρκεια «μιας ακραίας ερωτικής τους πράξης».
Στην κατάθεσή του στην αστυνομία, υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις και είπε πολλά ψέματα. Αργότερα δικαιολογήθηκε, λέγοντας ότι «πανικοβλήθηκε» και δεν ήξερε τι έκανε.