Ποντιακές παροιμίες από τη Μαρία Μαυρίδου-Καλούδη

Πρόκειται για μία συλλογή παροιμιών της Μαρίας Μαυρίδου-Καλούδη που έκανε από βιβλία που βρήκε διαθέσιμα, μεταξύ αυτών τα λεξικά του Δ. Νικοπολιτίδη και Θωμά Τσοπουρίδη και από δικές της καταγραφές από τους παππούδες και τους γονείς της. Είναι παροιμίες από την Ποντιακή παράδοση, γραμμένες στην Ποντιακή διάλεκτο και με την Ποντιακή γραμματοσειρά.

 kaloydi Η Μαρία Μαυρίδου Καλούδη γεννήθηκε στην Διομήδεια της Ξάνθης το 1956. Εργάστηκε ως διερμηνέας, μεταφράστρια, γραμματέας υπάλληλος, και άλλα, ενώ παράλληλα γράφει. Μεταξύ των άλλων βιβλίων που έχει εκδόσει είναι και: το βιβλίο “Στα χνάρια των Κομνηνών“, εκδόσεις Ερωδιός, με θέμα τον ξεριζωμό του Ποντιακού ελληνισμού από τις πατρογονικές του εστίες και το “Το ματοζίνιχον”, ένα μυθιστόρημα, διανθισμένο με διαλόγους Ποντιακούς, τούρκικους καθώς και με τη μηχανιώτικη τοπολαλιά.
Πρόκειται για μία συλλογή παροιμιών που έκανα από βιβλία που βρήκα διαθέσιμα, μεταξύ αυτών τα λεξικά του Δ. Νικοπολιτίδη και Θωμά Τσοπουρίδη και από δικές μου καταγραφές από τους παππούδες και τους γονείς μου. Είναι παροιμίες από την Ποντιακή παράδοση, γραμμένες στην ποντιακή διάλεκτο και με την ποντιακή γραμματοσειρά.

Δείτε τις παροιμίες εδώ
e-Pontos

Με σεβασμό στην Ιστορία και την Παράδοση…