Μέχρι τη Δευτέρα οι φορολογικές δηλώσεις

Προθεσμία μέχρι και τις 8 το πρωί της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου έχουν περίπου 500.000 φορολογούμενοι για να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση. Μέχρι και χθες είχαν υποβληθεί 5,2 εκατ. δηλώσεις…
σε σύνολο περίπου 5,7 εκατ. δηλώσεων που υπολογίζεται ότι θα υποβληθούν φέτος και όπως ξεκαθάρισε χθες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης στους εκπροσώπους των φοροτεχνικών δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Όσες δηλώσεις υποβληθούν μετά τις 8 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας θα εκκαθαρίζονται ως εκπρόθεσμες.
Οι φοροτεχνικοί ζήτησαν από τον κ. Θεοχάρη να κάνει δεκτές τις φορολογικές δηλώσεις ως εμπρόθεσμες για 10 με 15 ημέρες επιπλέον, έστω και ατύπως, ώστε να διευκολυνθούν τα λογιστικά γραφεία που έχουν μεγάλο όγκο δηλώσεων να υποβάλουν. Ωστόσο, ο κ. Θεοχάρης κατέστησε σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, καθώς η τρόικα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχτεί άλλη παράταση που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την είσπραξη των εσόδων που έχουν υπολογιστεί για το 2013.
Πάντως, οι περίπου 500.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει δήλωση έχουν μπροστά τους τρεις ημέρες και σήμερα για να καταθέσουν τη δήλωσή τους. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρα θα πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά 125.000 φορολογικές δηλώσεις. Ο χρόνος είναι λίγος και ο όγκος των δηλώσεων μεγάλος, αναφέρουν φοροτεχνικοί με μεγάλη εμπειρία, υπενθυμίζοντας ότι εάν οι δηλώσεις αποσταλούν εκπρόθεσμα, τότε οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με έξτρα φόρους και πρόστιμα.