Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν σταματάει εδώ

Ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής της Philip Morris κ. Νίκο Θεοφιλόπουλο, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη. Η συνάντηση αφορά την απόφαση της Philip Morris να μετατρέψει τις αποθήκες καπνού της εταιρείας «Παπαστράτος», σε πανευρωπαϊκό κέντρο αποθήκευσης καπνού Ανατολικού τύπου.

Ο κ.Σαμαράς έκανε λόγο για μία «μεγάλη, ουσιαστική, συμβολική επένδυση για τη χώρας μας, η οποία βοηθάει και στην εμπέδωση αυτής της ψυχολογίας, ότι τα πάντα αλλάζουν στην Ελλάδα», συμπληρώνοντας ότι «αυτή η επέκταση των δραστηριοτήτων, μαζί με αυτήν την καινούργια επένδυση της Philip Morris, αντιλαμβάνεστε ότι αποτελεί μία ισχυρότατη ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Οικονομία, την οποία την θεωρούμε, όπως καταλαβαίνετε, πολυσήμαντη».

«Η Ελλάδα δεν σταματάει εδώ», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Από πλευράς του, ο κ.Τσαυτάρης δήλωσε πως η συμφωνία έγινε 6 μήνες πριν, έχει ήδη σημαντικά αποτελέσματα στην καλλιέργεια. «Η συγκεκριμένη εταιρεία, έχοντας συμφωνήσει να πάρει το 50% της ελληνικής παραγωγής σε Ανατολικού τύπου καπνά, άμεσα είχε επίπτωση στους μεταποιητές φύλλων καπνού στην Ελλάδα. Γνωρίζοντας λοιπόν οι μεταποιητές ότι έχουν σίγουρη τη διάθεση των προϊόντων τους, οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα γνωστά καπνομάγαζα, προχώρησαν άμεσα σε συμβόλαια με τους καπνοκαλλιεργητές».

Ο κ.Θεοφιλόπουλος χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «μία χώρα στρατηγικής σημασίας για τα καπνά Ανατολικού τύπου». «Πιστεύουμε ότι θα ενισχύσουμε το μεταφορικό και εξαγωγικό έργο της χώρας και με τις επενδύσεις μας, που έχουν ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία δεκαετία, θα βοηθήσουμε και εμείς για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Σας ευχαριστούμε πολύ» δήλωσε σχετικά.