Δράση περιορισμένης έκτασης κατά της Συρίας προανείγγειλε ο Ομπάμα- Άγνωστο το πότε

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Δράση περιορισμένης έκτασης κατά της Συρίας προανήγγειλε ο Ομπάμα, με διάγγελμά του λίγο μετά τις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδος, στον Αμερικανικό λαό.

Βέβαια ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως δεν έχει λάβει ακόμη την οριστική του απόφαση, αλλά …περιέγραψε την επέμβαση στη Συρία τονίζοντας ότι θα αποφύγει την εμπλοκή χερσαίων στρατιωτικών Δυνάμεων και θα αφορά “περιορισμένης έκτασης”  δράση, κυρίως από αέρος.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά την απόφαση του ΟΗΕ, απέφυγε να αναφερθεί σε διεθνή νομιμότητα, αλλά έκανε λόγο για Κανόνες για την αποφυγή χρήσης πυρηνικών.

Είθπε ακόμη ότι πάνω απο 1000  άνθρωποι έχουν θανατωθεί στη Συρία από χημικά όπλα και 500 παιδιά. “Αυτό, είπε,  δεν το αποδέχεται ο κόσμος”.

Τ’όνισε ότι η χρήση πυρηνικών απειλεί και την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και των συμμάχων της ενώ, όπως τόνισε, παραβιάζει τη συνθήκη για τα Πυρηνικά και μεγαλώνει τον κίνδυνο να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά από τρομοκράτες.

“Δεν έχω λάβει¨, είπε ο κ. Ομπάμα, “τελική απόφαση για να εξαλειφθεί αυτή η κατάσταση. Συζητάμε με το Κογκρέσο και τους συμμάχους και όλους τους ενδιαφερόμενους. Δεν θα αναλάβουμε στρατιωτική δράση με Στρατό Ξηράς. Ίσως γίνει χρήση περιορισμένης έκτασης δράση ώστε και η Συρία, αλλά  και άλλοι να καταλάβουν ότι η διεθνής κοινότητα δεν επιτρέπει χρήση πυρηνικών”.

Ο κ. Ομπάμα είπε ακόμη, ότι θα συνεχίσει να διαβουλεύεται με το Κογκρέσο ενώ τόνισε ότι συνεχίζεται η συγκέντρωση στοιχείων ορισμένα από τα οποία, όπως τόνισε, θα παραμείνουν απόρρητα.