Αεροπορική σύνδεση του Βόλου με την Κ. Ευρώπη ζητούν οι Θεσσαλικοί Σύλλογοι Ευρώπης

Τη στήριξη της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών της Ευρώπης, στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Βόλου για την ανάπτυξη σταθερών πτήσεων που θα συνδέουν το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου με την Κεντρική Ευρώπη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Διαμαντής Γκίκας σε συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Βόλου κ. Σ. Μπαρτζιώκα.

Ο κ. Γκίκας, ο οποίος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Βόλου, επισκέφθηκε την κ. Μπαρτζιώκα στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης και συζήτησε μαζί της για τις προοπτικές σύνδεσης του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου (VOL) με πόλεις της Ευρώπης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «μια τέτοια αεροπορική σύνδεση θα εξυπηρετούσε τα μέγιστα τους δεκάδες χιλιάδες Θεσσαλούς ομογενείς και ίσως και πολλούς άλλους μετανάστες των όμορων Νομών που ζουν στη Γερμανία και τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ταξιδεύουν όλο και περισσότερο αεροπορικώς από τη Γερμανία προς την Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών της Ευρώπης, σημείωσε ότι είναι αναγκαία η λειτουργία μιας αεροπορικής γραμμής που θα συνδέει το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας με τη Γερμανία (π.χ. Μόναχο, Νυρεμβέργη, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ ή άλλες μεγάλες πόλεις).

Tόσο η κ. Μπαρτζιώκα όσο και ο κ. Γκίκας εξέφρασαν την ευχή να ευοδωθεί η προσπάθεια του Δήμου Βόλου και των άλλων τοπικών φορέων για τη δρομολόγηση σταθερών πτήσεων, καθώς, όπως συμφώνησαν, το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή μας.

*Φωτογραφία πρώτης σελίδας : Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Βόλου κ. Σ. Μπαρτζιώκα και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας.