Τα Trending Topics του Twitter έρχονται τώρα και στο Facebook

Μια ακόμη “πατέντα” του Twitter μετά τα hashtags προσαρμόζεται στις ανάγκες του μεγάλου του αντιπάλουστo social networking και τεστάρεται ήδη σε επιλεγμένους χρήστες στις ΗΠΑ.

Μία από τις καλύτερες μεθόδους για να αποτιμηθεί η επίδραση ενός γεγονότος ή μιας τάσης στο Internet είναι να ρίξετε μια ματιά στα trending topics του Twitter. Eκεί παρατίθενται οι λέξεις/ φράσεις με τις περισσότερες αναφορές στα tweets των χρηστών σε παγκόσμιο ή τοπικό επίπεδο.

Πολλά sites έχουν επιχειρήσει να αντιγράψουν τη λογική των ΤΤ (όπως το Quora, το YouTube, το Google+) αλλά οι περισσότεροι χρήστες το έχουν ταυτίσει με το Twitter.

Πλέον όμως και το Facebook εξετάζει την πιθανότητα προσθήκης των trending topics.Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το Facebook δοκιμάζει ήδη την τοποθέτηση των “Trending” σε ειδική -αρκετά ευδιάκριτη- περιοχή στην πάνω δεξιά γωνιά του news feed. Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε τις δοκιμές, αλλά ισχυρίστηκε ότι προς το παρόν αφορούν περιορισμένο αριθμό χρηστών στις Η.Π.Α..

Εικάζουμε ότι η αξιολόγησή τους θα γίνεται βάσει των hashtags (#….), μιας άλλης “πατέντας” του Twitter, που αξιοποίησε το Facebook τον περασμένο Ιούνιο.