Επιχειρήσεις «σκούπα» σε Χαλκιδική και Πιερία

Έλεγχος σε 228 άτομα και σε 629 οχήματα

Επιχειρήσεις «σκούπα» πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 24ωρά σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Πιερίας, με στόχο την πάταξη του παραεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης, αλλά και την τήρηση της νομιμότητας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η γνωστή εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμα στην Χαλκιδική βρέθηκε, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο στόχαστρο αστυνομικών που στη διάρκεια της επιχείρησης έλεγξαν 228 άτομα και 629 οχήματα, βεβαιώνοντας 14 παραβάσεις.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα τρία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και ένας ακόμη για κατοχή ναρκωτικών. Εξάλλου, προσήχθησαν άλλοι τέσσερις αλλοδαποί για να διαπιστωθεί εάν βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά τις παραβάσεις, οι δέκα αφορούσαν παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καντίνες και αναψυκτήρια), δύο συνδέονταν με διοικητικές παραβάσεις για υπαίθριο και στάσιμο εμπόριο κι άλλες δύο αφορούσαν παραβάσεις για στέρηση βιβλιαρίου υγείας εργαζομένου.

Στην Πιερία, οι αστυνομικοί έλεγχοι επικεντρώθηκαν κατά τις δύο τελευταίες μέρες του Αυγούστου σε τουριστικές περιοχές του νομού, όπως τους Νέους Πόρους, τον Πλαταμώνα και την Παραλία Κατερίνης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατασχέθηκαν χιλιάδες προϊόντα παραεμπορίου και ειδικότερα 690 παιδικά παιχνίδια, 460 ζευγάρια γυαλιών ηλίου, 970 είδη κουζίνας, 430 ρολόγια χειρός και τοίχου, 42 ηλεκτρικές συσκευές απώθησης εντόμων, 110 θήκες τηλεφώνων, 78 φανοί, 85 φορτιστές τηλεφώνων και 15 ξυριστικές μηχανές.

Εξάλλου, προσήχθησαν τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές και Νιγηρίας, για να διαπιστωθεί, εάν πληρούν τις προϋποθέσεις παραμονής στην ελληνική επικράτεια. Οι έλεγχοι στις συγκεκριμένες περιοχές της Πιερίας θα συνεχιστούν.

NewsBeast.gr