«Σε πείσμα των καιρών υπάρχει η άλλη Ελλάδα»

Στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο Αττικής ο Δ. Αβραμόπουλος

«Σε πείσμα των καιρών υπάρχει η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα του καθήκοντος, της τιμής, των αξιών, της άδολης αγάπης για την πατρίδα. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που εκπέμπεται σήμερα από αυτή τη σεμνή, συνάμα δε και γεμάτη συμβολισμούς εκδήλωση», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος κατά την τελετή απονομής διπλωμάτων και διακριτικών πτερύγων στους ευέλπιδες οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στην πτώση με αλεξίπτωτο, στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο Αττικής.

«Πάνω από τις υλικές αξίες υπάρχουν οι ανώτερες ηθικές και πατριωτικές αξίες. Είναι ένα ακόμη μήνυμα που στέλνουμε σήμερα από αυτό το χώρο, όχι μονάχα στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα», πρόσθεσε ο υπουργός αναφερόμενος στην εθελοντική εκπαίδευση που πήραν οι ευέλπιδες ως αλεξιπτωτιστές, χωρίς να ζητήσουν αποζημίωση.

Κατόπιν ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο στην Πάχη Μεγάρων όπου ενημερώθηκε για το πρόγραμμα των ελικοπτέρων ΝΗ-90 του Στρατού Ξηράς, τις δυνατότητές τους σε περίοδο ειρήνης και πολέμου, τον εξοπλισμό που φέρουν και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, το βαθμό εκπαιδεύσεως των νέων χειριστών, καθώς επίσης και την εξέλιξη της επιχειρησιακής ένταξης των ελικοπτέρων αυτών στο όπλο της Αεροπορίας Στρατού.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος και ο αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Διοικητής του Β΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Ζαχαρίας Βερίγος.

NewsBeast.gr