Αυτοί είναι τελικά οι πρωταγωνιστές του «Fifty Shades of Grey»

Mετά από πολλές φήμες που απλώς διαψεύστηκαν. το καστ του «Fifty Shades of Grey» «κλείδωσε» με τα ονόματα της Ντακότα Τζόνσον και του Τσάρλι Χάναμ να αναλαμβάνουν τους ρόλους των κεντρικών ηρώων του τολμηρού μπεστ σέλερ, Αναστάζια Στιλ και Κρίστιαν Γκρέι αντίστοιχα.

Η 23χρονη Ντακότα, κόρη του Ντον Τζόνσον και της Μέλανι Γκρίφιθ, εμφανίστηκε στο «Social Network» του Φίντσερ και στο «21 Jump Street», ενώ η τελευταίες δουλειές του Χάναμ ήταν το «Pacific Rim» του Ντελ Τόρο, καθώς και ο τηλεοπτικός «Jax» του «Sons of Anarchy».


Ντακότα Τζόνσον

Η Κέλι Μάρσελ διασκεύασε το πολύκροτο βιβλίο της Ε. Λ. Τζέιμς, το οποίο έχει αναλάβει να μεταφέρει στην οθόνη η Σαμ Τέιλορ Τζόνσον για τη Universal και τη Focus. Οι τελευταίες ποντάρουν πολλά σε αυτό το αναμενόμενα σούπερ εμπορικό – μετά την παγκόσμια υστερία γύρω από το πολυδιαβασμένο όσο και πολυσυζητημένο «mummy porn» – πρότζεκτ. Η ταινία έχει ήδη ημερομηνία κυκλοφορίας την πρώτη Αυγούστου 2014, οπότε τα γυρίσματα δε θα αργήσουν να ξεκινήσουν.

Ο παραγωγός Μάικλ ντε Λούκα κάνει λόγο για «φοβερή χημεία του ζευγαριού στις οντισιόν», επιχειρώντας να σηκώσει τον πήχη των προσδοκιών για τα εκατομμύρια αναγνώστες του βιβλίου που ξεπερνούν τα 70 παγκοσμίως. Σε κάθε περίπτωση, στούντιο και παραγωγή φαίνεται ότι κατέληξαν σε λιγότερο «φορεμένα» πρόσωπα και πιο κοντά στις ηλικίες των ηρώων του βιβλίου, τουλάχιστον σε σχέση με τις αρχικές φήμες που ήθελαν από τον Μπραντ Πιτ μέχρι το ζευγάρι του «Λυκόφωτος» στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.


Τσάρλι Χάναμ

Η βασική πλοκή περιστρέφεται γύρω από τη σχέση του νεαρού δισεκατομμυριούχου Κρίστιαν Γκρέι και της παρθένας Αναστάζια Στιλ, ενός κολεγιοκόριτσου που γοητεύεται από το χαρακτήρα του τίτλου και βυθίζεται μαζί του σε ένα παιχνίδι σεξουαλικών ρόλων, εξουσίας και υποταγής.

Η ιστορία δεν τελειώνει πάντως στον όγκο ενός βιβλίου και αποτελεί μέρος τριλογίας με τα επόμενα δυο βιβλία να ονομάζονται «Fifty Shades Darker» και «Fifty Shades Freed» αντίστοιχα. Όπως συνηθίζεται, η απόφαση της Universal να συνεχίσει με μια δεύτερη ταινία θα εξαρτηθεί από την επιτυχία της πρώτης. Αυτός ίσως είναι ένας επιπλέον λόγος που για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έπρεπε να επιλεγούν όχι απλώς δυο «φρέσκα» πρόσωπα, αλλά και δυο ηθοποιοί με ελαφριά ατζέντα, διαθέσιμοι για τη συνέχεια. Άλλωστε μιλάμε για ένα κινηματογραφικό προϊόν με απόλυτο προσανατολισμό το κέρδος.

e-go.gr