Πουλιά και αεροσκάφη στο Ελ. Βενιζέλος

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία καλωσορίζουν το κοινό στη νέα φωτογραφική έκθεση περιβαλλοντικής και εικαστικής ευαισθητοποίησης, με τίτλο «Πουλιά και αεροσκάφη σε παράλληλες πτήσεις»!

 

Μέσα από 30 στιγμιότυπα πουλιών και αεροσκαφών που συνέλαβε ο φακός Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, καθώς και συνοδευτικό έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο των πουλιών της ελληνικής φύσης, διαπιστώνοντας τις ομοιότητές τους στο σχήμα και στην κίνηση με διαφορετικούς τύπους σύγχρονων αεροσκαφών.

 

Επιπλέον, η μορφολογική αντιπαραβολή των πουλιών με αντίστοιχους τύπους αεροσκαφών, ελληνικών και ξένων αεροπορικών εταιρειών, αναδεικνύει ως κοινό τόπο το «ταξίδι» σε προορισμούς πέρα από σύνορα και αποστάσεις. Παράλληλα, μέσω αυτής της αλληγορίας, η έκθεση μάς υπενθυμίζει τη σημαντικότητα της προστασίας των πουλιών και των βιοτόπων τους, όπως επίσης και τις δράσεις που πρέπει να πραγματοποιήσουμε για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος, τόσο για τα πουλιά όσο και για τον άνθρωπο.

 

Η έκθεση «Πουλιά και αεροσκάφη σε παράλληλες πτήσεις» ξεκινά την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, και θα διαρκέσει έως το τέλος του έτους. Είναι προσβάσιμη σε όλους τους επιβάτες και τους επισκέπτες στο χώρο «Τέχνη και Περιβάλλον» του αεροδρομίου (Αναχωρήσεις, Είσοδος 3) και παραμένει ανοικτή καθ’ όλο το 24ωρο.

 

 

Γραφείο Τύπου Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών
Τηλ.: 210 3537227
e-mail: [email protected]
www.aia.gr

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Τηλ. & Φαξ: 210 8228704 & 210 8227937
e-mail: [email protected]
www.ornithologiki.gr

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία υλοποιούν από το 2008 το «Πρόγραμμα Προστασίας και Ανάδειξης του Υγροτόπου της Βραυρώνας», σε συνεργασία με τον δήμο Μαρκοπούλου, βασικός στόχος του οποίου είναι η δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την επαναφορά της αρμονίας ανάμεσα στον άνθρωπο και τον φυσικό πλούτο του υγροτόπου, μέσω δράσεων αποκατάστασης του υγροτοπικού οικοσυστήματος και ανάκαμψης των πληθυσμών των φυτών και ζώων που φιλοξενεί, παρακολούθησης της ορνιθοπανίδας του υγροτόπου, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης, κ.λπ.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία δραστηριοποιείται από το 1982, με αντικείμενο την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους. Από τότε έχει συνεχή και επιτυχημένη δραστηριότητα στην προστασία απειλούμενων ειδών και την προστασία και διαχείριση Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Για να επιτύχει την αποτελεσματική προστασία των πουλιών και των βιοτόπων τους, εργάζεται ταυτόχρονα στους τομείς της έρευνας, της προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά της ενημέρωσης των πολιτών μέσω της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, παρεμβαίνοντας σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής και αντιμετωπίζοντας παραβιάσεις περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

 


 

Silia Alfieri

Administrator, Press Office

Athens International Airport S.A.

Administration Building (17)

19019 Spata, Greece

Tel. +30 210 3537227

Fax: +30 210 3537838

Email: [email protected]

www.aia.gr