Σε πενθήμερες απεργίες και η ΟΛΜΕ

Σε επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες προχωράει η ΟΛΜΕ, όπως αποφάσισε η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας που βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως δήλωσε στο newpost.gr η αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Ελένη Ζωγραφάκη οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ από τις 85 ΕΛΜΕ που ψήφισαν, οι 73 τάχθηκαν υπέρ των πενθήμερων κινητοποιήσεων.

Στη συνέλευση των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ με το ΔΣ της ΟΛΜΕ, το ποσοστό που τάχθηκε υπέρ των κινητοποιήσεων ανήλθε σε 90,2%.

Σειρά έχουν οι δάσκαλοι

Οι αποφάσεις που έλαβαν οι καθηγητές φαίνεται πως ανοίγουν το δρόμο για απεργιακές κινητοποιήσεις και για τους δασκάλους.

Σημειώνεται ότι στις 12 Σεπτεμβρίου η ολομέλεια των προέδρων των διδασκαλικών ομοσπονδιών συνεδριάσει για να αποφασίσει για τη στάση τους.

Το στίγμα των προθέσεων των δασκάλων έδωσε με δηλώσεις του νωρίτερα στο newpost.gr και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος σημείωσε, ότι «είναι σίγουρο ότι θα είμαστε σε κινητοποιήσεις» και συνέχισε λέγοντας:

«Θα επηρρεαστούμε, ίσως και από τις αποφάσεις που θα λάβει η ΟΛΜΕ με το διοικητικό συμβούλιο της οποίας έχουμε αύριο συνάντηση. Μένει να αποφασίσουμε αν θα κάνουμε μια 48ωρη απεργία ή αν θα προχωρήσουμε κι εμείς σε επαναλαμβανόμενες πενθήμερες».

Τέλος,  το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με απόφαση του Πρυτάνεως, θα μείνει κλειστό για μία εβδομάδα σε ένδειξη συμπαράστασης στους διοικητικούς υπαλλήλους που αντιμετωπίζεο το μέτρο της “κινητικότητας”

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr