Στο Τορόντο ταξιδεύει η βραβευμένη στη Βενετία, «Miss Violence»

Έχοντας αποσπάσει τέσσερις διακρίσεις στο 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, η Miss Violence ταξιδεύει στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου θα προβληθεί το βράδυ της Δευτέρας.

Η ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο του αφιερώματος City to City που φέτος είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα.

Η παρουσία του εκεί είναι σημαντική, καθώς το Φεστιβάλ δίνει τη δυνατότητα «ανοίγματος» στην αμερικανική αγορά.

Η ταινία του Αλέξανδρου Αβρανά που απέσπασε Αργυρό Λέοντα σκηνοθεσίας και βραβείο ανδρικής ερμηνείας (για τον Θέμη Πάνου) στη Μόστρα, θα προβληθεί το φθινόπωρο στις ελληνικές αίθουσες.

Εκτός από τα δύο αυτά σημαντικά βραβεία, η Miss Violence κέρδισε βραβείο Καλύτερης Μεσογειακής Ταινίας της Ένωσης Μεσογειακών Κριτικών Κινηματογράφου (Fedeora), καθώς και το βραβείο Νεότητας Arca Cinema Giovani Award, που απονέμει επιτροπή 100 ατόμων ηλικίας 18 έως 25 ετών από την Γαλλία, τον Καναδά, την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Ιταλία.

Ο Αλέξανδρος Αβρανάς καταδύεται για μια ακόμη φορά στα μυστικά και τα ψέματα που ευδοκιμούν σε μια φαινομενικά τυπική ελληνική οικογένεια. ΤοMiss Violence καταπιάνεται με την άσκηση εξουσίας, τη σκληρή οικογενειακή βία, την αποσιώπηση.

* Τον Αλέξανδρο Αβρανά και τον Θέμη Πάνου συνεχάρη, με ανακοίνωσή του ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο Πολιτισμός, μαζί με την Παιδεία, είναι τα όπλα των ανθρώπων στους αγώνες που δίνουν ανά τους αιώνες για ένα καλύτερο κόσμο. Σήμερα, η ελληνική κοινωνία τα όπλα αυτά τα έχει μεγάλη ανάγκη», τονίζει σε δήλωσή του o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους συντελεστές «όχι μόνο για τις υψηλότερες των διακρίσεων που απέσπασαν, αλλά για τη δύναμή τους να παράγουν πολιτισμό σε καιρούς μνημονιακής βίας».

 

 

Newsroom ΔΟΛ