Τον έψαχναν για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, τον βρήκαν στις… Άνδεις

Η ιστορία του Ραούλ Φερνάντο Γκόμεζ που κατάφερε να επιζήσει χαμένος στις Άνδεις και βρέθηκε μετά από τέσσερις μήνες παίρνει άλλη τροπή μετά την αποκάλυψη πως ο 58χρονος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου!

Ο Ραούλ Φερνάντο Γκόμεζ βρέθηκε ζωντανός στα βουνά των Άνδεων. Κατάφερε να επιζήσει από το βαρύ χειμώνα γιατί βρήκε ένα καταφύγιο στο βουνό κι εκεί έτρωγε ποντίκια, σταφίδες και προμήθειες που είχαν ξεμείνει.

Μια μέρα μετά τον εντοπισμό του αποκαλύφθηκε πως είχε φύγει από τη Χιλή γιατί τον καταζητούσαν για την κακοποίηση του 8χρονου ανηψιού του στις άπορες γειτονίες του Σέρο Ναβία στο Σαντιάγκο!

Ο Γκόμεζ στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε μετά τον εντοπισμό του - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Ο Γκόμεζ στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε μετά τον εντοπισμό του – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Το γραφείο του εισαγγελέα της Χιλής αναφέρει σε ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του ότι «προσπάθησε να διαφύγει της δικαιοσύνης», ενώ έχει γίνει αίτηση στις αρχές της Αργεντινής για έκδοση του Γκόμεζ στη Χιλή.

Η κόρη του 58χρονου αρνήθηκε τις κατηγορίες εις βάρος του πατέρα της, ωστόσο τα μέσα ενημέρωσης της Χιλής μετέδωσαν ότι ο Γκόμεζ κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά τον γιο της κουνιάδας του.
«Οι αρχές τον αναζητούσαν επειδή είχε εξαφανιστεί, για κανένα άλλο λόγο», δήλωσε η κόρη του Γκόμεζ.

Με την οικογένειά του - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Με την οικογένειά του – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Στο καταφύγιο όπου βρέθηκε - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Στο καταφύγιο όπου βρέθηκε – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Το γραφείο του εισαγγελέα είχε διατάξει τον Απρίλιο έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες εις βάρος του Γκόμεζ, ενώ παράλληλα του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Ωστόσο, ο 58χρονος υδραυλικός, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα και ξεκίνησε να περάσει στην Αργεντινή μέσα από τα βουνά με τα πόδια, αλλά στην πορεία έχασε το δρόμο του κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 58χρονος βρέθηκε σε κακή κατάσταση - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Ο 58χρονος βρέθηκε σε κακή κατάσταση – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Στα χέρια τον μετέφεραν στο αυτοκίνητο που τον παρέλαβε - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Στα χέρια τον μετέφεραν στο αυτοκίνητο που τον παρέλαβε – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Αργεντινοί αξιωματούχοι της βορειοδυτικής επαρχίας του Σαν Χουάν εντόπισαν την Κυριακή τον Γκόμεζ σε ένα καταφύγιο σε υψόμετρο 2.840 μέτρων, οι οποίοι βρέθηκαν εκεί προκειμένου να κάνουν καταμέτρηση του ύψους του χιονιού. Ο 58χρονος δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την περιπέτειά του.

Πηγή: NewsIt.gr