Δυναμική παρουσία της Αυστραλίας στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Δυναμική επιστροφή πραγματοποίησε η Αυστραλία στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αυτό τόνισε η Πρέσβης της Αυστραλίας κα Τζένη (Πολυξένη) Μπλούμφιλντ υποδεχόμενη τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, στο Περίπτερο της Αυστραλίας, κατά τα Εγκαίνια της  Έκθεσης.

Κατά την σύντομη προσφώνηση η Πρέσης της Αυστραλίας, αφού καλωσόρισε  τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Πρόεδρο της Γερουσίας και μέλη του Κοινοβουλίου της Βικτώριας, και επιχειρηματίες της Μελβούρνης, τρίτης μεγαλύτερης Ελληνικής πόλης και αδελφοποιημένης με τη Θεσσαλονίκη εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, όπως είπε, επεσήμανε ότι η  παρουσία της Αυστραλίας στη Θεσσαλονίκη αντικατοπτρίζει τη βαθιά φιλία μεταξύ των δύο λαών μας, και είναι μία ένδειξη εμπιστοσύνης για την Ελλάδα.

“Οι δύο χώρες μας έχουν στενούς και ισχυρούς δεσμούς, που εδράζονται στις κοινές μας αξίες. Εδράζονται στους κοινούς μας αγώνες. Εδράζονται σε κοινές μας πεποιθήσεις”, είπε και τόνισε ότι “Αυστραλοί και Έλληνες, έχουμε αποδείξει στο χρόνο τι μπορούμε να πετύχουμε μέσα από την συνεργασία, την αλληλεγγύη, την αμοιβαία στήριξη σε κοινούς στόχους.  Για αυτό, και σήμερα, τόσο οι Αυστραλοί όσο και οι Έλληνες, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις, και να αξιοποιήσουμε τις νέες ευκαιρίες που αναδύονται”.

Εξάλλου, σε ομιλία της στο Δείπνο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αυστραλίας, η κα Μπλούμφιλντ επεσήμανε: “Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε φέτος στη Θεσσαλονίκη την πρώτη αυστραλιανή συμμετοχή στη ΔΕΘ μετά από πολλές δεκαετίες, με αξιοσημείωτη εκπροσώπηση επιχειρηματιών από τη Μελβούρνη, μία πόλη που χαρακτηρίζεται από τη σημαντική παρουσία Eλλήνων ομογενών.

Αυστραλοί και Έλληνες διακρίνονται για την ευρηματικότητα, την επιμονή, την σκληρή δουλειά και το εξωστρεφές τους επιχειρηματικό πνεύμα, καθώς και για την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή που επιδεικνύουν καθημερινά, ιδιαίτερα κατά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Αυτές είναι οι αξίες που θα μας επιτρέψουν να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις του σήμερα και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες του αύριο.

(…)

Στην Αυστραλία, οι Έλληνες ομογενείς έχουν συνεισφέρει πολλά στη νέα τους πατρίδα, συμμετέχοντας ενεργά στην πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της χώρας.  Με αποφασιστικότητα, με σκληρή δουλειά και με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, έχτισαν ένα αισιόδοξο μέλλον για τους ίδιους και για τα παιδιά τους.

Αποτελούν έμπρακτη απόδειξη ότι με συνέπεια, με κόπο και προσπάθεια, με πίστη στις δικές μας δυνάμεις, ένα καλύτερο μέλλον είναι εφικτό για τις κοινωνίες μας και για τις μελλοντικές γενιές.

Όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, Αυστραλοί και Έλληνες, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις νέες ευκαιρίες που αναδύονται”.

 

Photo 1st page
  1. The Prime Minister of Greece Mr Antonis Samaras with the President of the Legislative Council of the Parliament of Victoria Mr Bruce Atkinson, Minister of Macedonia-Thrace Mr Theodoros Karaoglou, Government Spokesperson Mr Simos Kedikoglou and Deputy Minister of Education and Religious Affairs Mr Constantinos Gioulekas, at the Australian Pavilion at the 78th Thessaloniki International Fair (TIF).
Φωτογραφία 1ης σελίδας
  • Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αντώνης Σαμαράς με τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Βικτώρια κ. Μπρους  Άτκινσον, τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Σίμο Κεδίκογλου και τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα στο Περίπτερο της Αυστραλίας στην 78ηΔιεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης(ΔΕΘ).