Απίστευτο: Τιμολόγησαν τα ναρκωτικά στην Ελλάδα!

Πόσο κάνουν ηρωίνη, κοκαϊνη, χασίς, έκστασι και άλλα ναρκωτικά στη χώρα μας

Τιμοκατάλογος πώλησης για όλα τα ναρκωτικά, όπως η κοκαΐνη, το χασίς και η ηρωίνη δημιουργήθηκε έπειτα από παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών.

Αν και προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι ο Αρειος Πάγος σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών συνέταξαν λίστα με ενδεικτικές τιμές πώλησης των ναρκωτικών, ο λόγος είναι να διευκολυνθεί η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία.

Κι αυτό γιατί τα δικαστήρια κρίνουν τους κατηγορούμενους για υποθέσεις ναρκωτικών βάσει του «προσδοκώμενου οφέλους» που εκτιμάται ότι θα αποκόμιζαν. Υπολογίζεται δηλαδή το οικονομικό όφελος που θα έχουν οι δράστες από την παράνομη πώληση των ναρκωτικών και επιβάλλονται οι ποινές.

Οπως αναφέρει το «Εθνος» επικαλούμενο το criminal.ethemis.gr, ως όριο του ποσού του προσδοκώμενου οφέλους τίθεται το ποσό των 75.000 ευρώ, με τους δράστες οι οποίοι ξεπερνούν το όριο να είναι αντιμέτωποι με ισόβια.

Αστυνομικές πηγές ωστόσο, αντιδρούν στη νέα νομοθετική πρόβλεψη καθώς όπως επισημαίνουν δεν μπορεί να καθοριστεί το προσδοκώμενο όφελος με ευκολία.

Οι τιμές των ναρκωτικών σύμφωνα με την ΕΛΑΣ:

Ακατέργαστη κάνναβη ευρωπαϊκής προέλευσης (υδροπονική καλλιέργεια): 10-20 ευρώ το γραμμάριο

Κάνναβη ακατέργαστη αλβανικής προέλευσης: 3-10 ευρώ το γραμμάριο

Κατεργασμένη κάνναβη: 15-25 ευρώ το γραμμάριο

Κοκαΐνη σε σκόνη: 35-120 ευρώ το γραμμάριο

Αμφεταμίνες σε σκόνη: 5-15 ευρώ το γραμμάριο

LSD: 5-15 ευρώ η δόση

Οπιο: 3-10 ευρώ το γραμμάριο

Καφέ ηρωίνη: 8-45 ευρώ το γραμμάριο

Εκστασι σε δισκία: 5-25 ευρώ το γραμμάριο

Εκστασι MDMA: 50-100 ευρώ το γραμμάριο