Συρία: Βομβάρδισαν νοσοκομείο! 11 νεκροί – ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρό βίντεο

Έντεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν όταν μαχητικά αεροσκάφηβομβάρδισαν νοσοκομείο στην πόλη αλ Μπαμπ της Συρίας.

Ενα από τα κυριότερα νοσοκομεία στα εδάφη τα οποία ελέγχουν οι αντάρτες στη βόρεια Συρία βομβάρδισαν συριακά μαχητικά, σύμφωνα με ακτιβιστές και ένα βίντεο που ανέβασαν στο ιντερνετ αντιπολιτευόμενοι.

Εντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν ανάμεσά τους δύο γιατροί και παιδιά.

Η επιδρομή έγινε στο νοσοκομείο της πόλης αλ Μπαμπ, 30 χλμ. βορειοανατολικά του Χαλεπιού, σύμφωνα με ανακοίνωση των ανταρτών.

Το βίντεο που ανέβασαν στο Youtube δείχνει το διαμελισμένο πτώμα ενός μικρού παιδιού να μεταφέρεται έξω από το χώρο του νοσοκομείου. Άλλο ένα αγόρι κείτεται στο πάτωμα, με αίμα στο κεφάλι και τη σκόνη να καλύπτει το σώμα του.
Στο βίντεο, ο αέρας είναι γεμάτος σκόνη, ενώ συντρίμμια και διαλυμένες μονάδες κλιματισμού φαίνονται στο πάτωμα.
Σύμφωνα με το Κέντρο Τύπου του Χαλεπιού, από την επιδρομή καταστράφηκαν το τμήμα επειγόντων περιστατικών και το ακτινολογικό τμήμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ – ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Συριακά μαχητικά αεροσκάφη έχουν βομβαρδίσει σχολεία, νοσοκομεία, ακόμη και φούρνους —παράνομους στόχους, βάσει του δικαίου του πολέμου— κατά την διάρκεια της εμφύλιας σύρραξης στη χώρα αυτή τα τελευταία 2,5 χρόνια.
Πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η κυβέρνηση δεν σχολίασε τις πληροφορίες για την επιδρομή. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν 14 «τρομοκράτες» -χρησιμοποιώντας τον όρο με τον οποίο οι αρχές αναφέρονται στους αντικαθεστωτικούς ακτιβιστές ή μαχητές- βόρεια της αλ Μπαμπ, σε επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον μιας οχηματοπομπής ανταρτών.

 

NewsIt.gr