Πατριαρχική χοροστασία στην Κυψέλη (ΦΩΤΟ)



Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, Νικολάου και Φωτίου, του Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Άνω Κυψέλη, χοροστάτησε σήμερα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ Θεόδωρος Β΄, με αφορμή την εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και πλήθος κόσμος έσπευσε, ώστε να πάρουν την ευλογία του Προκαθήμενου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας .
 
Στην Πατριαρχική Χοροστασία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες του Θρόνου, Γέρων Αξώμης κ.κ Πέτρος, Μητροπολίτης Γουινέας κκ. Γεώργιος Εκπρόσωπος της Α.Θ.Μ στην Αθήνα, ο Ζιμπάμπουε κ.κ Σεραφείμ και Ηλιουπόλεως κ.κ Θεόδωρος, ακόμη παρέστησαν ο κ. Νότης Μηταράκης – Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, ο Μέγας Άρχων Λογοθέτης του Πατριαρχείου κ. Σπυρίδων Καμαλάκης, ο Πρόεδρος των Οφφικιάλων Καθ. Θεόδωρος Παναγόπουλος,ο π. Υπουργός κ.Ανδρέας Ζαΐμης και πολλοί Άρχοντες του Θρόνου.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄ απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, μίλησε για την μεγάλη σημασία του Τιμίου Σταυρού, τονίζοντας πως «Ο Τίμιος Σταυρός, είναι η σανίδα σωτηρίας του κάθε Χριστιανού».
Επισης κηρύττων τον θείο λόγο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της εορτής, ευχήθηκε υπέρ της επιλύσεως των οικονομικών προβλημάτων στην Ελλάδα , υπέρ της σταθερότητος και της προόδου της Αιγύπτου και υπέρ της επικρατήσεως της ειρήνης παγκοσμίως.
 
Επίσης μεταξύ άλλων ο κ. Θεόδωρος ανέφερε ότι «σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα και δεν χωρούν ούτε λόγια ούτε κήρυγμα, διότι το ζωντανό κήρυγμα σήμερα είναι ο ίδιος ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός, μας το τόνισε αγαπητοί μου τόσο παραστατικά σήμερα στο Αποστολικό Ανάγνωσμα, και ο Απόστολος των Εθνών, Απόστολος Παύλος».
Ο Πατριάρχης ερχόμενος από Αλεξάνδρεια παρέδωσε στον Μητροπολίτη Γουινέας για Ευλογία του Μετοχίου τον Σταυρό Προσευχής του Αγίου Νεκταρίου όταν ο Άγιος ήταν στην Αίγυπτο.
Οι πιστοί με μεγάλη ευλάβεια ασπάζονταν τον Τίμιο Σταυρό τον οποίο κρατούσε ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος, ο οποίος έδινε και από ένα κλαδάκι βασιλικού για ευλογία.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε πρωινό στην Αίθουσα του Μετοχίου με φροντίδα των μοναζουσών Μηναΐδος και Χαριθέας όπου ο Πατριάρχης μας ενημέρωσε για την δύσκολη κατάσταση της Αιγύπτου.
Εκεί ο Άρχοντας Μέγας Υμνογράφος Χαράλαμπος Μπούσιας προσέφερε εκ μέρους του Επισκόπου Κυρήνης κ.κ Αθανασίου μια εικόνα του Αγίου Σίμωνα Κηρυναίου και την σχετική υμνολογία ποίημα του Υμνογράφου.

amen.gr

Αναρτήθηκε από στις