Θρίλερ στην Ουάσινγκτον! Άγνωστος άρχισε να “γαζώνει” αξιωματικούς σε βάση του Πολεμικού Ναυτικού – Τουλάχιστον 4 νεκροί

Τουλάχιστον 12 είναι τα θύματα του ενόπλου που άνοιξε πυρ σε κτίριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ στη νοτιοανατολική Ουάσινγκτον, μεταξύ αυτών τέσσερις νεκροί και οκτώ τραυματίες, όπως μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού.

Από την πλευρά του, σε ανακοίνωσή του το Πολεμικό Ναυτικό κάνει λόγο για «πολλούς τραυματίες».

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ένας άλλος αξιωματικός του Ναυτικού, που μίλησε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, είπε ότι ο δράστης του περιστατικού έχει «περιοριστεί». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμη είναι τραυματισμένοι, όμως ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστός.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ένας από τους τραυματίες είναι αστυνομικός, ενώ πολλοί βρίσκονται σε «κρίσιμη» κατάσταση.

ΦΩΤΟ REUTERS - Ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία και τα σωστικά συνεργείαΦΩΤΟ REUTERS – Ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία και τα σωστικά συνεργεία

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο δράστης βρίσκεται οχυρωμένος στο κτίριο 197, που βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης Ναυτικών Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού (NAVSEA) και όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Πάντως, ένας άλλος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού σημείωσε ότι οι δράστες είναι περισσότεροι από ένας, ενώ και η εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, αναφέρει ότι οι δράστες είναι τρεις, ένας εκ των οποίων φορά στρατιωτική στολή.

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Εξάλλου κανένα αεροπλάνο δεν απογειώνεται σήμερα από το αεροδρόμιο «Ρόναλντ Ρίγκαν» της Ουάσινγκτον εξαιτίας του περιστατικού.

Αντίθετα, τα αεροπλάνα με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη συνοικία Νέιβι Γιαρντ, μπορούν να προσγειωθούν κανονικά, σύμφωνα με τον Κρις Παολίνο εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

NewsIt.gr