Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στο κέντρο της Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Μαζική είναι η συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί η ΟΛΜΕ στα Προπύλαια, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για περισσότερα από 4.000 άτομα. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, στο συλλαλητήριο μετέχει το 90% των εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα.

Οι εκπαιδευτικοί άρχισαν πορεία από τα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή.

Η ΟΛΜΕ είχε εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα, ενώ σε εξέλιξη είναι η 48ωρη απεργία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (16 – 17 Σεπτεμβρίου), μετά τη λήξη της οποίας θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε σήμερα πανατιική στάση εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων από τις 11.30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ώστε να διευκολύνει τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Στάση εργασίας κηρύχθηκε και για τις υπόλοιπες πόλεις στις οποίες θα γίνουν συγκεντρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη, σε μία εβδομάδα κινητοποιήσεων εναντίον της διαθεσιμότητας.

Στο… χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δάσκαλοι, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Στις 19 του μήνα, θα γίνουν νέες γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση.

NewsIt.gr