Ανυπόμονος ο Σβόμποντα βγάζει δικό του πόρισμα για το έγκλημα του Κερατσινίου!

«Βόμβα μεγατόνων» από τον Χάνες Σβόμποντα για τη δολοφονία στο Κερατσίνι. Ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει την πιθανότητα απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής, ενώ δήλωσε ότι αν δεν αντιμετωπίσει το φαινόμενο, «η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. θα είναι απαράδεκτη».

Ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο μίλησε για τη δολοφονική ενέργεια εις βάρος του Παύλου Φύσσα, την οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτη από κάθε άποψη».

«Το μίσος ξενοφοβικών μελών της Χρυσής Αυγής φτάνει μέχρι και να σκοτώσει πολιτικούς αντιπάλους», τόνισε ο Χάνες Σβόμποντα και πρόσθεσε πως «είναι σοκαριστικό και απαράδεκτο από κάθε άποψη αυτό το περιστατικό σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο επεσήμανε ότι «οι θανατηφόρες επιθέσεις σε ξένους και αριστερούς δεν θα λύσουν το πρόβλημα των κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς και των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας».

«Απαράδεκτη» θα είναι η ελληνική προεδρία της Ε.Ε., δήλωσε ο Χάνες Σβόμποντα, εάν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν μπορέσουν να σταματήσουν τη Χρυσή Αυγή.

Και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο «να καταλήξουν σε σοβαρές προτάσεις πάνω στο πώς θα σταματήσουν αυτές τις εξτρεμιστικές επιθέσεις, συμπεριλαμβάνοντας την πιθανότητα απαγόρευσης του κόμματος (σ.σ. Χρυσή Αυγή) συνολικά».

Χαρακτηριστική ήταν, όμως, και η αναφορά τού Χάνες Σβόμποντα στην επικείμενη ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δήλωσε πως «αν η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δεν μπορέσουν να σταματήσουν τη γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία της Ε.Ε. και δεν θα φέρει καμία πρόοδο στην Ευρώπη ή την Ελλάδα»