Παπούλιας: Να μην αφήσουμε ούτε χαραμάδα ανοικτή στο φασισμό

Για την αντιμετώπιση του μίσους κατά της δημοκρατίας απαιτείται ανάληψη ευθυνών, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δήλωσή του για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι και καλεί σε κοινωνική αφύπνιση  για την αντιμετώπιση του φασισμού.

«Έχουμε όλοι καθήκον να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στο φασισμό, ούτε καν μια χαραμάδα», είναι το μήνυμα του Κάρολου Παπούλια, που συμπληρώνει.

«Ο αποτροπιασμός για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι αυτονόητος για κάθε δημοκρατικό πολίτη και η οδύνη δεν γίνεται να εκφρασθεί με λέξεις. Αυτό που, δυστυχώς, δεν είναι μέχρι τώρα αυτονόητο είναι ότι για την αντιμετώπιση του μίσους κατά της δημοκρατίας δεν αρκεί η μετάθεση ευθυνών, απαιτείται ανάληψη ευθυνών – και άμεση».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «η θεσμική εγρήγορση και η κοινωνική αφύπνιση είναι αναγκαίοι όροι, όσο και η πολιτική αποφασιστικότητα στην καταπολέμηση ενός αποκρουστικού φαινομένου», ενώ εμφανίζεται βέβαιος ότι «τα μέσα υφίστανται».

«Η πατρίδα μας» καταλήγει στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «έχει ισχυρή δημοκρατική παράδοση και ένα φωτεινό παρελθόν αγώνων για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ελευθερίας».

Πηγή: iefimerida.gr