Στάχτη το Κερατσίνι από τα επεισόδια – Έσπασαν μαγαζιά και έκαναν πλιάτσικο

 Επίθεση με πέτρες και μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα στο Κερατσίνι
– Έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης
– Έσπασαν υποκαταστήματα τραπεζών στη Λεωφόρο Σαλαμίνος
– Προσήχθησαν 65 άτομα εκ των οποίων 23 συνελήφθησαν
– Χτύπησαν τον Πάνο Καμμένο και επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους
– Δείτε ΦΩΤΟ και VIDEO από όσα συνέβησαν στη συγκέντρωση για την άγρια δολοφονίατου Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι του Κερατσινίου, με τα σοβαρά επεισόδια να κορυφώνονται στη Γρηγορίου Λαμπράκη και τη Λεωφόρο Σαλαμίνος.

Λίγο μετά τις 7.μ.μ. και ενώ ήταν σε εξέλιξη η πορεία διαμαρτυρίας για την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Ακολούθησαν συμπλοκές με δυνάμεις των ΜΑΤ και πετροπόλεμος, ενώ έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης, τόσο στην κεφαλή της πορείας, όσο και στο σημείο που είχαν φτιάξει οδοφράγματα και είχαν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμάτων.

Στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής και κυρίως στη λεωφόρο Σαλαμίνος προκλήθηκαν σοβαρές υλικές καταστροφές σε υποκαταστήματα τραπεζών και μαγαζιά, ενώ μεγάλες ζημιές έγιναν και στη Νίκαια και την Πέτρου Ράλλη. .

Μετά τα επεισόδια, προσήχθησαν 65 άτομα εκ των οποίων 23 συνελήφθησαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ανήλικοι.

http://www.youtube.com/watch?v=V_EvuyzGeak

Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας, ομάδα διαδηλωτών προσπαθώντας να διαφύγει μπήκε σε μια πολυκατοικία. Οι αστυνομικοί περίμεναν απ’ έξω, μέχρι τη στιγμή που έφτασε εισαγγελέας και έδωσε εντολή για να μπουν και να προχωρήσουν σε προσαγωγές.

http://www.youtube.com/watch?v=5OiARwc22-g

 

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΌ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΗ Λ. ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

 

Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ελλάδα. Στις 18:00 στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική πορεία με σημείο συγκέντρωσης την Καμάρα, στη Λάρισα στην πλατεία Ταχυδρομείου, στον Βόλο στην πλατεία Ελευθερίας, στις Σέρρες στην πλατεία Κρονίου, στην Καρδίτσα στην κεντρική πλατεία, στη Χίο στην Πλατεία Βουνακίου.

Επίσης στις 19:00 στην Κοζάνη στην κεντρική πλατεία, στην Κόρινθο στην πλατεία Περιβολάκια, στα Ιωάννινα στην Περιφέρεια, στο Ηράκλειο Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ναύπλιο στην πλατεία Δημαρχείου, στα Τρίκαλα στην πλατεία Ρήγα Φερραίου.

Στην Πάτρα, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 38χρονου ιταλού, ο οποίος φέρεται να προέταξε όπλο κατά διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Πηγή: NewsIt.gr – In.gr

Φωτογραφία: NewsIt.gr