Ομόφωνα καταδίκασε η Βουλή τη δολοφονία του Π.Φύσσα

Στο επίκεντρο συζήτησης στη Βουλή βρέθηκε την Τετάρτη το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου καταδίκασε τη βία από τη Χρυσή Αυγή, διαμηνύοντας ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί.

«Η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία που καλλιεργείται και προέρχεται από τον συγκεκριμένο χώρο της Χρυσής Αυγής. Το κράτος, με αποφασιστικότητα θα υπερασπιστεί, αποτελεσματικά, τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη. Και αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν οι πάντες» διεμήνυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης επισήμανε πως «όταν οργανωμένα σύνολα ενώνονται για να διαπράττουν εγκλήματα ή πλημμελήματα, αυτό λέγεται εγκληματική οργάνωση». «Η αντιμετώπιση όμως ανθρώπων που συστηματικά βιαιοπραγούν και προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, γεννά και ζητήματα για τα οποία πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη» πρόσθεσε, τονίζοντας πως πρέπει «να παροτρύνουμε τη δικαιοσύνη πια να ενεργήσει».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε να συλληφθούν οι δράστες και «να σαπίσουν στη φυλακή». «Η ανοχή στην Χρυσή Αυγή έφερε τον πρώτο νεκρό, τον Παύλο Φύσσα, στην Αμφιάλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι βρισκόμαστε μπροστά σε οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας που συμπράττουν η ΧΑ και ακροδεξιοί παρακρατικοί μηχανισμοί» δήλωσε, τονίζοντας πως «ο φασισμός θα απομονωθεί και θα συντριβεί με δημοκρατία, για τη δημοκρατία». Ζήτησε, επίσης, «να σταματήσει η ανοχή, η ατιμωρησία και οι τρομακτικές καθυστερήσεις τις δίκες μελών της Χρυσής Αυγής».

«Υπάρχει εύκολα υπόστρωμα για να αναπτυχθούν κάτω από διάφορους μανδύες συμμορίες» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιος καλώντας την κυβέρνηση να μην ολιγωρήσει και να φέρει νέο νομοθετικό πλαίσιο.

«Ακούμε τα τύμπανα που πλησιάζουν. Καταδικάζουμε αυτά τα φαινόμενα ως επικινδυνότατα, για τη δημοκρατία» είπε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρος δηλώνοντας ότι «αγωνιούμε και επαφιόμαστε στον πατριωτισμό των Ελλήνων».

 

«Είχαμε ζητήσει να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, αλλά η κυβέρνηση εθελοτυφλούσε» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης.

«Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής χτυπά εργατικές συνοικίες» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος τονίζοντας ότι «αποδεικνύουν ότι είναι ο βραχίονας του κεφαλαίου» και ότι στόχος τους είναι να τρομοκρατήσουν.

Από την πλευρά του ο Ηλ. Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής δήλωσε ότι «εκφράζω τη θλίψη και την καταδίκη της δολοφονίας, αλλά και την οργή και τον αποτροπιασμό μου για τον τρόπο που εκμεταλλεύονται το γεγονός». Ισχυρίσθηκε ότι το κόμμα του «δεν έχει καμία σχέση» με το έγκλημα.

 

Newsroom ΔΟΛ