Δακρυγόνα και συγκρούσεις με ένοπλες ομάδες σε προάστιο του Καΐρου

 

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα και αντάλλαξαν πυρά με ομάδες ενόπλων στην περιοχή Κερντασά έξω από το Κάιρο το πρωί της Πέμπτης. Δυνάμεις του στρατού είχαν κάνει έφοδο στην περιοχή για να συλλάβουν υπόπτους για πυρπόληση αστυνομικών τμημάτων σε ταραχές με φόντο την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι.
Σύμφωνα με την αιγυπτιακή τηλεόραση, όπως μεταδίδει το Reuters, τραυματίστηκε τουλάχιστον ένας αστυνομικός. Οι δυνάμεις ασφαλείας επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κερντάσα, όπου μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να μπουν στην περιοχή.
Στο νέο κύμα αναταραχής στη χώρα που είχε πυροδοτηθεί με την ανατροπή του Μόρσι, είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 1.000 άτομα. Έκτοτε, έχουν συλληφθεί περίπου 2.000 άτομα, οπαδοί του ισλαμιστή Μόρσι.
Στο Κερντάσα θεωρείται κυρίαρχη η παρουσία των ισλαμιστών. Την περασμένη εβδομάδα, ανάλογη επιχείρηση είχαν πραγματοποιήσει οι δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη Ντέλγκα, στο νότιο τμήμα της χώρας, απομακρύνοντας οδοφράγματα που είχαν στήσει οι υποστηρικτές του Μόρσι και συλλαμβάνοντας 56 άτομα.

 

Newsroom ΔΟΛ