…ΕΚΤΑΚΤΟ… Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Μιχαηλίδης

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης κατηγορούμενος…
στην υπόθεση με τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Ο Ντίνος Μιχαηλίδης, κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην πολύωρη απολογία του, φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται ενώ ζήτησε την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα, αίτημα που ανέφερε και στο πολυσέλιδο υπόμνημά του.
Σε βάρος του Ντίνου Μιχαηλίδη είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον περασμένο Ιούνιο, καθώς όταν κλήθηκε από τον ανακριτή για να απολογηθεί, δεν εμφανίστηκε.
O πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, εμπλέκεται στη διακίνηση παράνομων αμοιβών από την προμήθεια των TOR M1 με βάση όσα ισχυρίζεται ο Νίκος Ζήγρας.
Στην δικογραφία περιλαμβάνονται στοιχεία από το άνοιγμα λογαριασμών με ύποπτα εμβάσματα που φέρεται να ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα με αποστολέα τον καταζητούμενο από τις ελληνικές δικαστικές αρχές Αλ Ζαγιάντ Φουάντ. Μέρος των χρημάτων αυτών σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατέληξε σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη γιου του πρώην υπουργού με συνδιαχειριστή τον πατέρα.
Για την υπόθεση των επίμαχων εμβασμάτων οι ανακριτές έχουν ζητήσει και την έκδοση και του Μιχάλη Μιχαηλίδη, υπέρ της οποίας αποφάνθηκε χθες το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου.
Πηγή : naftemporiki.gr