Εμπιστεύτηκε τα ερείπια περισσότερο από την τράπεζα

Ένας μικρός θησαυρός ανακαλύφθηκε μέσα σε μισογκρεμισμένο σπίτι στα Γιάννενα, όταν μια παρέα παιδιών αποφάσισε μετά το σχολείο να μπει μέσα σε αυτό, για να παίξει.

Το παιχνίδι τους όμως αποδείχτηκε εξαιρετικά επικερδές καθώς, στα ερείπια του παμπάλαιου κτίσματος κρυβόταν μια σακούλα με χαρτονομίσματα.

Τα παιδιά, μη πιστεύοντας προφανώς πως τα χαρτονομίσματα ήταν αληθινά, άρχισαν να τα σκίζουν και να τα πετούν από δω κι από κει, κάτι το οποίο και κίνησε την περιέργεια των περιοίκων οι οποίοι και κάλεσαν την Αστυνομία.

Όταν Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων έφτασε στο σπίτι στην πλατεία του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος, δοκίμασαν ιδιαίτερη έκπληξη ακούγοντας την αφήγηση των παιδιών, μια έκπληξη που όμως έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν διαπιστώθηκε πως τα χρήματα είχαν κρυφτεί στο συγκεκριμένο ερείπιο από μια υπερήλικα που μένει σε σπίτι λίγα μέτρα παραπέρα.

Η εξήγηση που έδωσε η ηλικιωμένη γυναίκα για την απόφασή της να κρύψει τον μικρό της θησαυρό στα χαλάσματα, ήταν πως τα είχε πάρει από την τράπεζα πριν τρία χρόνια γιατί δεν είχε εμπιστοσύνη λόγω του σχετικού θορύβου που είχε προκληθεί από την οικονομική κρίση…

Μέχρι στιγμής, το ποσόν που κατάφερε να συγκεντρωθεί από τα… σκορπισμένα χαρτονομίσματα, ανέρχεται στις 43.000 ευρώ, ενώ οι Αρχές μόνο με εκτιμήσεις μπορούν να προσεγγίσουν το αρχικόν ποσόν στα 50-70 χιλιάδες ευρώ, καθώς η μνήμη της 83χρονης δεν της επιτρέπει να θυμηθεί πόσα ακριβώς ήταν τα χρήματα που… εμπιστεύτηκε στα χαλάσματα.

 

Πηγή: Epirus Post