Στη Νέα Υόρκη ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις εναρκτήριες εργασίες της 68ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων.

Ο κ. Βενιζέλος θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των επαφών του, με συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν. Στη συνέχεια, θα συμμετάσχει σε τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, κατά την οποία αναμένεται να συζητηθούν ζητήματα που άπτονται του ενεργειακού τομέα.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί επίσης απόψε σε δείπνο εργασίας αρκετών υπουργών Εξωτερικών με θέμα συζήτησης την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Τέλος, θα παραστεί και θα μιλήσει σε τρεις Συναντήσεις Υψηλού Επιπέδου, που θα πραγματοποιηθούν στην έδρα του ΟΗΕ μέσα στην εβδομάδα και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού.

Επίσης, ο  Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Υπουργική Εβδομάδα της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη, θα έχει συνάντηση, αύριο Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 08.30 (τοπική) με τον Ιρανό Υπουργό Εξωτερικών M. Javad Zarif και στις 10.00 (τοπική) με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου Enver Hoxhaj. 

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος θα απευθύνει ομιλία, ώρα 10.30 (τοπική), στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας αναφορικά με τα Άτομα με Αναπηρία. 

Ακολούθως, θα συναντηθεί στις 11.00 (τοπική) με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχη Abdullah Bin Zayed Al Nahyan και έπειτα, στις 12.00 (τοπική) με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας A. Davutoglu. 

Τέλος, στις 19.00 (τοπική), ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στη δεξίωση που θα παραθέσει ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής προς τιμήν των Επικεφαλής των Αντιπροσωπειών στη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε.