Βιβλιοπαρουσίαση: «Ζίτσα» του Χρήστου Γύρα

Ρεπορτάζ-φωτογραφία: Νίκος Σουτόπουλος

Για την ΡΗΡ

ΖΙΤΣΑ: Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο της Ζίτσας η παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Γύρα: “ΖΙΤΣΑ-Γλωσσάρι και ιστορικά, κοινωνικά λαογραφικά στοιχεία”.

Στην αρχή της εκδήλωσης προλόγισε ο αρχιτέκτονας- συγγραφέας-πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων Αναστάσιος Παπασταύρος , ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως η συγγραφή αυτού του βιβλίου ξεκίνησε από τη νοσταλγία του συγγραφέα για τη γενέτειρά του τη Ζίτσα.

_2.ΣπΛεζάντα: Από αριστερά: Σπ. Εργολάβος-φιλόλογος, Χρ. Γύρας-συγγραφέας, Βούλα Πλάτωνα-συντονίστρια και Αναστ. Παπασταύρος-συγγραφέας,

τ. Δήμαρχος Ιωαννιτών.

Ο Φιλόλογος- συγγραφέας Σπύρος Εργολάβος παρουσίασε και ανέλυσε με διεξοδικό τρόπο όλες τις πτυχές του βιβλίου κάνοντας λόγο για ένα βιβλίο που καλύπτει ευρύ φάσμα όχι μόνο σαν γλωσσάρι αλλά και σε ιστορικά, κοινωνικά και λαογραφικά στοιχεία.

Μίλησε για το έργο του ο συγγραφέας Δημήτριος Γύρας ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους που τον τίμησαν με την παρουσία τους, ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν στην πολύχρονη έρευνα που έκανε για τη συγκέντρωση του υλικού. Η συγγραφή αυτού του πονήματος όπως ο ίδιος είπε ξεκινάει από την αγάπη που έχει προς την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Ζίτσα.

Την εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία η Βούλα Λεοντίδη- Πλάτωνα

Θα θέλαμε από μέρους μας να προτείνουμε ανεπιφύλακτα αυτό το πολύτιμο βιβλίο το οποίο ότι πρέπει να έχει θέση στη βιβλιοθήκη όλων των Ζιτσαίων, των Ηπειρωτών και όχι μόνο.