Πέφτουν “κεφάλια” στην Αστυνομία για τη δράση της “Χρυσής Αυγής”

Δύο ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας υπέβαλαν σήμερα τις παραιτήσεις τους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, είχε δώσει εντολή στον Αρχηγό της Αστυνομίας για έρευνα στις τάξεις του σώματος, με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες. Συγκεκριμένα, διατάχθηκε η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων να ερευνήσει τυχόν διασύνδεση αστυνομικών με τη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια τις τελευταίες ημέρες στο πρόσωπο του περιφερειάρχη κ. Δικόπουλου για τους χειρισμούς στην υπόθεση του Μελιγαλά και της Χαλκίδας.

Στην πρώτη περίπτωση, ομάδα Χρυσαυγιτών παρενέβη στις εκδηλώσεις, δημιουργώντας επεισόδια, χωρίς κανείς να συλληφθεί, ενώ στην περίπτωση της Χαλκίδας, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθησαν μόνο όσοι κρατούσαν ρόπαλα και όχι όλοι όσοι βρίσκονταν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται ότι ο γραμματέας Δημόσιας Τάξης του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, έκανε δεκτές τις παραιτήσεις του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγου Ιωάννη Δικόπουλου και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγου Απόστολου Κασκάνη, οι οποίες του υποβλήθηκαν σήμερα για προσωπικούς λόγους.

Επιπλέον, με απόφαση  του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός  ότι την Παρασκευή 20/9/2013, έξω από  τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης  Εύβοιας – Βοιωτίας του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία περί όπλων (ρόπαλα κλπ), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου.

Στο πλαίσιο  της ίδιας Ένορκης Διοικητικής  Εξέτασης θα εξετασθεί και το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις  που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κλπ). Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο διοικητής και ο αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός – σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το επίμαχο χρονικό διάστημα.