Με Ομπάμα και Νταβούτογλου ο Βενιζέλος

Στη δεξίωση που θα παραθέσει απόψε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα παραστεί ο κ. Βενιζέλος.

Απόψε, ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην υπουργική Εβδομάδα της 68ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ.

Κατά τη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν θέματα διμερών σχέσεων και ζητήματα της περιοχής. Οι κύριοι Βενιζέλος και Νταβούτογλου είχαν συναντηθεί στην Άγκυρα τον περασμένο Ιούλιο και όπως είχε ειπωθεί τότε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προγραμματίζει να επισκεφθεί την Αθήνα τον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο.

Εκτός από τον κ. Νταβούτογλου, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί σήμερα με τους ομολόγους του Ιράν, του Κοσόβου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και θα μιλήσει στη σημερινή Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας αναφορικά με τα Άτομα με Αναπηρία.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Αναπηρία (IDA) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Ιωάννης Βαρδακαστάνης, θα μιλήσει στην αρχή της Συνάντησης του ΟΗΕ, όπως και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και ο πρόεδρος της 68ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, αντιπρόσωπος της Αντίγουα και Μπαρμπούδα στον διεθνή Οργανισμό John W. Ashe.