Τον έλεγχο του εμπορικού κέντρου στο Ναϊρόμπι ανέκτησαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Κένυας

Τον έλεγχο του εμπορικού κέντρου στο Ναϊρόμπι που έχουν ταμπουρωθεί ένοπλοι ισλαμιστές αναφέρουν ότι ανέκτησαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Κένυας, μετά από σφοδρή ανταλλαγή πυρών που ακούστηκε τα ξημερώματα. Οι δυνάμεις ασφαλείας θεωρούν ότι οι όμηροι είναι σώοι. Μέχρι στιγμής ο απολογισμός των νεκρών είναι στους 62, ενώ στρατός και αστυνομία «χτενίζουν» το κέντρο για να επιβεβαιώσουν ότι έχουν «εξουδετερωθεί» όλοι οι ένοπλοι.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, η νυχτερινή «νηνεμία» έληξε απότομα με το ξέσπασμα πυροβολισμών, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Reuters -κάτι που σημαίνει ότι ακόμη δεν είχε «εκκαθαριστεί» όλο το κτιριακό σύμπλεγμα του εμπορικού κέντρου.

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, όμηροι συνέχιζαν να βγαίνουν από το εμπορικό κέντρο. Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «οι δυνάμεις μας ελέγχουν όροφο-όροφο το εμπορικό κέντρο για όσους έχουν μείνει πίσω, πιστεύουμε ότι όλοι οι όμηροι είναι ελεύθεροι».

Η επίθεση στο κέντρο από ομάδα ισλαμιστών ενόπλων ξεκίνησε το Σάββατο και έκτοτε, αφού οι επιτιθέμενοι φαίνεται σύμφωνα με τις αναφορές ότι «ξεχώρισαν» τους μουσουλμάνους από τους υπόλοιπους, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 62 άτομα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η σομαλική ομάδα αλ Σαμπάμπ, που θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Η ομάδα ανέφερε πως η επίθεση είναι «αντίποινα» για τις κενυατικές επιχειρήσεις στη Σομαλία.

Newsroom ΔΟΛ