Υπό κράτηση τέσσερις μαθητές για το βιασμό 13χρονης στην Κύπρο

Υπόθεση βιασμού μίας 13χρονης μαθήτριας με φερόμενους ως δράστες τέσσερις μαθητές, ηλικίας από 14 έως 17 ετών, συγκλονίζει την Κύπρο…

Σε βάρος των τεσσάρων μαθητών το Δικαστήριο Λεμεσού εξέδωσε σήμερα διάταγμα διήμερης κράτηση, ενώ ελεύθερος αφέθηκε ένας 13χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί για την ίδια υπόθεση.
Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και του λεπτού χειρισμού της από τους αστυνομικούς ανακριτές, η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, όπου οι μαθητές παραδέχτηκαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με τη 13χρονη, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι αυτό έγινε με τη θέλησή της.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε σε καθηγήτριά της ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και στη συνέχεια βασανιστικής ψυχολογικής πίεσης, αφού οι ύποπτοι την εκβίαζαν με αποκαλύψεις.
Σύμφωνα με τη 13χρονη, οι τέσσερις μαθητές είχαν βιντεοσκοπήσει την αποτρόπαια πράξη με τα κινητά τηλέφωνά τους και την εκβίαζαν ότι εάν αποκάλυπτε σε οποιονδήποτε τι συνέβη θα δημοσιοποιούσαν το βίντεο. Την υπόθεση κατήγγειλαν στην αστυνομία οι γονείς και η καθηγήτρια της μαθήτριας.