Έκτακτη σύσκεψη στον Άρειο Πάγο για ανάρτηση εφέδρων στο διαδίκτυο – Διαχωρίζει τη θέση της η ΠΟΕΕΕΔ

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης υπό την προεδρία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με αντικείμενο δημοσίευμα σε ιστοσελίδες κειμένου που υπογράφεται από την «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ.)», και στο οποίο ζητούν «την άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης και την σύμπραξη λαού – στρατού».

Στην σύσκεψη αυτή συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Εμ. Ρασιδάκης, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου, ο εισαγγελέας Εφετών Ι. Σακελλάκος και εποπτεύων εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Κ. Τζαβέλλας.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε μια ανάρτηση σε ιστολόγιο στο διαδίκτυο ενός κειμένου που φέρεται να το υπογράφει η «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ.)» και με το οποίο ζητούν «την άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης και την σύμπραξη λαού – στρατού». Από τους εισαγγελικούς λειτουργούς θα συνεχιστεί αύριο η εξέταση του όλου θέματος και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Πάντως, με ανακοίνωσή της σήμερα το πρωϊ ( 26 Σεπτ.) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων επισημαίνει ότι <ενέργειες «εφέδρων» που επιδίδονται συστηματικά σε πολιτικές δραστηριότητες δεν έχουν καμία σχέση με τις επιδιώξεις και το πνεύμα των Εθελοντών Εφέδρων>.

Αναλυτικά αναφέρουν:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται , για μία ακόμη φορά, στη δυσάρεστη θέση, να διαχωρίσει τη θέση και τον ρόλο της , καθώς και των Σωματείων που την απαρτίζουν, από ενέργειες «Εφέδρων» που δεν συνάδουν ούτε με τον ηθικό κώδικα των Εθελοντών Εφέδρων, ούτε με τις διατάξεις του ελληνικού Συντάγματος και των οικείων νόμων περί Εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συνταγματική υποχρέωση όλων των Ελλήνων Εφέδρων, δηλαδή όσων έχουν υπηρετήσει στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι να διατηρούν εαυτούς αξιόμαχους, ώστε, εφ’ όσον η πατρίδα το απαιτήσει, να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην άμυνά της και τη διαφύλαξη της εδαφικής της ακεραιότητας και της εθνικής της ανεξαρτησίας. Καταστατικός σκοπός των σωματείων των Εθελοντών ΠΟΛΙΤΩΝ-ΟΠΛΙΤΩΝ της Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. είναι η, με ιδία πρωτοβουλία και την κατά το δυνατόν συνεργασία με την Πολιτεία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, εκπλήρωση αυτής ακριβώς της συνταγματικής επιταγής. Τίποτε άλλο.

Ως εκ τούτου, ενέργειες «εφέδρων» που επιδίδονται συστηματικά σε πολιτικές δραστηριότητες, εξυπηρετώντας – άγνωστο ποιους – μύχιους σκοπούς και επιδιώξεις, υπονοώντας σαφώς και αποδεχόμενοι το ενδεχόμενο διασάλευσης της κοινωνικής ειρήνης και της εθνικής και κοινωνικής ενότητος, δεν έχουν καμία σχέση με τις επιδιώξεις και το πνεύμα των Εθελοντών Εφέδρων».

Το δημοσίευμα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο διαδίκτυο η Κ.Ε.Ε.Δ. ζητά την «άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης λόγω αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε εργασία (άρθρο 22), υγεία, παιδεία, Δικαιοσύνη, ασφάλεια» και την «συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών».

Το δημοσίευμα ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Οι Έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων και ο ελληνικός λαός σε εφαρμογή του Άρθρου 120 του Συντάγματος απαιτούν:

1. Αμεση παραίτηση της κυβέρνησης λόγω αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε εργασία (άρθρο 22), Υγεία, παιδεία, δικαιοσύνη, ασφάλεια.

2. Συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ανάγκης υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών.

3. Αναστολή εφαρμογής μνημονιακών νόμων και προκήρυξη εντός Διμήνου, με την απαγόρευση συμμετοχής όλων των πολιτικών που μετείχαν στις κυβερνήσεις που ευθύνονται για την σημερινή οικονομική κατάσταση.

4. Εξεταστική επιτροπή από Ανωτάτους Δικαστικούς και απόδοση ευθυνών για το πώς και ποιοι μας οδήγησαν στην καταστροφική συμφωνία του μνημονίου. Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου με πραγματική ισχύ επιβολής των αποφάσεων του.

5. Άμεση αναστολή απολύσεων από το δημόσιο.

6. Αναστολή περαιτέρω φορολογίας για οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000€.

7. Αναστολή πλειστηριασμών και τραπεζικών απαιτήσεων μέχρι την ολοκλήρωση ελέγχου των τραπεζών από ορκωτούς λογιστές και απόδοση ευθυνών.

8. Καταγγελία του επαχθούς χρέους.

9. Απαγόρευση πώλησης δημόσιας περιουσίας, συνέχιση λειτουργίας αμυντικών βιομηχανιών.

10. Άμεση δήμευση περιουσιακών στοιχείων γερμανών (Ιδιωτών/Επιχειρήσεων/Κράτους) μέχρι πλήρους αποζημιώσεως του ελληνικού δημοσίου για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.

11. Άρση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και βουλευτικής ασυλίας. Όλοι ανεξαρτήτως «οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου (άρθρο 4).

12. Έλεγχος περιουσιακών στοιχείων όσων μετείχαν σε οικονομικές θέσεις του δημοσίου, άσκηση διώξεων για παράνομο πλουτισμό και απόδοση στο κράτος.

13. Έλεγχος λειτουργίας – νομιμότητας αδειών τηλεοπτικών σταθμών και άμεση απόδοση στο ελληνικό δημόσιο των οφειλών τους.

14. Προστασία από την εχθρική επεκτατικότητα σε Αιγαίο, Μακεδονία, Ήπειρο, Θράκη και Κύπρο με ταυτόχρονη καταστολή των διαφόρων ομάδων που δουν στο εσωτερικό.

15. Απομάκρυνση λαθρομεταναστών με ανάλογη προώθηση στις ευρωπαϊκές χώρες και στις χώρες διακομιστές. Απαγόρευση εξαγωγής χρημάτων άνω του 20% του φορολογητέου εισοδήματος αυτών.

• Ο κ.κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλείται όπως παραιτηθεί σε κατάλληλο χρόνο για την διευκόλυνση των εξελίξεων που επιθυμεί ο ελληνικός λαός.

• Θεσμός εγγυητής όλων των παραπάνω μπορεί να είναι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ως ισχυρός ανιδιοτελής φορέας έναντι οποιασδήποτε απειλής.

• Τα σώματα ασφαλείας καλούνται να διασφαλίσουν την εφαρμογή των παραπάνω και την ομαλή μετάπτωση σε πραγματική συνταγματική νομιμότητα».

Ακόμη, οι εισαγγελείς εξέτασαν και σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian στο οποίο γινόταν αναφορά για «στοιχεία» του Ελληνικού Στρατού που εκπαιδεύουν ομάδες κρούσης της Χρυσής Αυγής, ενώ 3.000 μέλη της παραστρατιωτικού σχεδιασμού φέρονται να δέχονται εκπαίδευση για μάχη από στρατιωτικούς.
Σημειώνεται ότι στις 28 Σεπτεμβρίου η ΚΕΕΔ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος (4.00 μ.μ.) με στόχο, όπως αναφέρει, «την αποκατάσταση της Εθνικής μας κυριαρχίας.» Στη συγκέντρωση έχει δηλώσει συμμετοχή η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών Α.ΚΙ.Σ. που, όπως αναφέρει η ΚΕΕΔ «αντιλαμβάνονται περί τίνος πρόκειται, έχοντας σωστή κρίση και συντάσσονται μαζί μας για την αποκατάσταση της Εθνικής μας κυριαρχίας».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- newpost.gr