Βενιζέλος: Η κοινωνική έκρηξη ο μέγας κίνδυνος

Η μαζική παραίτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν είναι απειλή αλλά ευκαιρία να οργανωθεί το συνταγματικό τόξο δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο πρακτορείο Reuters.

Η πιθανότητα κοινωνικής έκρηξης, να ξεπεραστούν δηλαδή τα όρια αντοχής της κοινωνίας μας, αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Αυτό τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters στη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εκφράζοντας ουσιαστικά την ανησυχία του για τα όσα συμβαίνουν με αφορμή τη δολοφονία του Π. Φύσσα και κυρίως τις αντιδράσεις της κοινωνίας στη ασκούμενη μνημονιακή πολιτική.

Για τη Χρυσή Αυγή, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι πρόκειται για ένα “υποπροϊόν της κρίσης, αλλά όχι αυτόματα”, επισημαίνοντας πως η οικονομική κρίση δημιούργησε ένα πολύ καλό περιβάλλον για την ανάπτυξη ενός τέτοιου φαινομένου.

«Η Χρυσή Αυγή αποτελεί ακριβώς αυτό το πολιτικό και ιδεολογικό υποπροϊόν της κρίσης, στο πλαίσιο του λεγόμενου “αντιμνημονιακού” στρατοπέδου στο πολιτικό μας σύστημα», πρόσθεσε.

Στο ενδεχόμενο μάλιστα να παραιτηθούν μαζικά οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από το αξίωμά τους στο κοινοβούλιο, ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι μια τέτοια κίνηση δεν αποτελεί απειλή αλλά ευκαιρία για να οργανωθεί το λεγόμενο συνταγματικό τόξο.