Ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς θα συναντηθεί και με την Λαγκάρντ στις ΗΠΑ

Και  με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με την ευκαιρία του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Τη συνάντηση Σαμαρά-Λαγκάρντ  ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ  Τζέρι Ράις, χωρίς να προσδιορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα.

Ερωτηθείς αν θα ζητηθούν νέα μέτρα απο την τρέχουσα αξιολόγηση δε θέλησε να απαντήσει, ενώ επανέλαβε ότι στόχος του Ταμείου και των εταίρων του είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιτύχει ανάπτυξη, αλλά και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας.

Σε ερώτηση για το αν η άνοδος της Χρυσής Αυγής οφείλεται στα σκληρά μέτρα λιτότητας ο αξιωματούχος του ΔΝΤ αρνήθηκε να απαντήσει.

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα ήταν καλύτερα να είχε γίνει νωρίτερα, αλλά αυτό θα εξέθετε σε πιθανό κίνδυνο το σύνολο της Ευρωζώνης, δήλωσε την Τετάρτη η Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό CNN.

«Με βάση την εκ των υστέρων γνώση, πράγματι θα ήταν καλύτερα να προτείναμε νωρίτερα (την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους). Αλλά θα υπήρχε πιθανόν μία μεγάλη έκθεση για το σύνολο της Ευρωζώνης» δήλωσε η κυρία Λαγκάρντ, προσθέτοντας: «η επιλογή που έγινε ήταν να διασφαλίσουμε πρώτα ότι η Ευρώπη θα είχε φτιάξει το αντιπυρικό της τείχος πριν κάνουμε κάτι πολύ σοβαρό με το ελληνικό χρέος».

Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο πρωθυπουργός φθάνει στη Νέα Υόρκη το Σάββατο και στο πρόγραμμά του συμπεριλαμβάνεται συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και με μέλη του Κογκρέσου.Ο Ράις, απαντώντας επίσης σε ερώτηση για τις επαφές της τρόικας στην Αθήνα, ανέφερε ότι συνήθως η αποστολή παραμένει δυο εβδομάδες, αλλά δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς θα αναχωρήσουμ τα μέλη του κλιμακίου της από την Ελλάδα.Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν θέλησε πάντως να απαντήσει  και για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών.