Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για το παρασκήνιο της αποπομπής του αξιωματικού της ΕΥΠ

– Έχει στενή συγγενική σχέση με βουλευτή της Χρυσής Αυγής
– Εχει επιβαρυνθεί από δημοσιεύματα κατά το παρελθόν για τη συμμετοχή του, από την ίδια τότε θέση, με τη γνωστή υπόθεση των «απαγωγών» των Πακιστανών
– Σήμερα το πρωί έγινε η ξαφνική αποπομπή του προϊσταμένου της Γ ‘ Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ
– Υπο αντικατάσταση είναι και στενός του συνεργάτης που συμμετείχε στις  έρευνες

‘Αλλο ένα στοιχείο που έχει την σημασία του έρχεται στο φως σχετικά με την αποπομπή του προισταμένου της Γ’ Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας ο οποίος είχε την γενική ευθύνη των ερευνών για την δράση της Χρυσής Αυγής!

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο συγκεκριμένος αξιωματικός είναι στενός συγγενής βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Το ερώτημα είναι πως η ΕΥΠ δεν γνώριζε ότι ο άνθρωπος που έκανε τις έρευνες για την Χρυσή Αυγή είναι στενός συγγενής βουλευτή του κόμματος που ερευνάται…..

Ένα άλλο στοιχείο επίσης που προέκυψε αργά το απόγευμα σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος της ΕΥΠ ήταν ένας από τους κατηγορούμενους στην περίφημη υπόθεση απαγωγής πακιστανών από την ΕΥΠ.

Η αποπομπή έγινε το πρωί και ακόμα δεν έχει δοθεί επίσημη εξήγηση.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος αξιωματικός της ΕΥΠ με την βοήθεια του συστήματος παρακολούθησης τηλεφώνων διερευνούσε την δράση της Χρυσής Αυγής. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες υπο αντικατάσταση είναι και κοντινός του συνεργάτης.

Η Διεύθυνση Αντικατασκοπίας ήταν υπεύθυνη για τις παρακολουθήσεις μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκειμένου να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες για τυχόν έκνομες ενέργειες.

Μάλιστα, ότι στοιχεία είχαν συλλεγεί είχαν αποσταλεί στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Βουρλιώτη.

Το πρωί της Παρασκευής συμμετείχε στην σύσκεψη των στελεχών της ΕΥΠ και λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε η αποπομπή του.

Ερώτηση για την τοποθέτηση του συγκεκριμένου αξιωματικού σε τόσο νευραλγικό πόστο είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012

«Αντικατάσταση προσωπικού της ΕΥΠ»

Η αποστολή της ΕΥΠ είναι να προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα και το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας και γι’ αυτό πρωτίστως θα πρέπει η διοίκηση που ασκείται να αποδεικνύει τη δημοκρατικότητά της και οφείλει να υπακούει και να εφαρμόζει τους νόμους.

Πρόσφατα δημοσιεύματα μαρτυρούν ότι έχουν γίνει αθρόες μετακινήσεις πολιτικού και αστυνομικού προσωπικού. Επιπλέον, ενώ προβλέπεται από το Προεδρικό Διάταγμα 126/2009 τριετής θητεία των υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης (Διευθυντών, Υποδιευθυντών, Τμηματαρχών), η Διοίκηση προχώρησε πρόωρα σε αντικατάσταση των ήδη υπηρετούντων.

Τέλος, στη Γ΄ Διεύθυνση της ΕΥΠ, που κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για αντισυνταγματικούς ρόλους, τοποθετήθηκε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Δ.Κ. ως Διευθυντής, υπεύθυνος για τις υποκλοπές. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός της αστυνομίας έχει επιβαρυνθεί από δημοσιεύματα κατά το παρελθόν για τη συμμετοχή του, από την ίδια τότε θέση, με τη γνωστή υπόθεση των «απαγωγών» των Πακιστανών.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Με ποια κριτήρια αξιολόγησης έγινε η αθρόα απομάκρυνση αστυνομικών και η αντικατάστασή τους από άλλους;
2. Με ποια κριτήρια αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας επελέγη ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Δ.Κ., προκειμένου να τοποθετηθεί ως διευθυντής στην καίρια Διεύθυνση αντικατασκοπείας, παρακολουθήσεων και υποκλοπών;
3. Για ποιους λόγους η Διοίκηση της ΕΥΠ προχώρησε σε αντικατάσταση προσωπικού, που κατείχε θέσεις ευθύνης, ενώ η θητεία τους λήγει τον Απρίλιο του 2013;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Δημήτρης Τσουκαλάς
Μαρία Διακάκη
Χαρούλα Καφαντάρη
Στάθης Παναγούλης»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ